Hoogendoorn Masterclasses 2018

Meer inzicht in achtergronden van klimaatregeling en plantfysiologie

Ook in 2018 organiseert Hoogendoorn meerdere tweedaagse teeltgerichte Masterclasses Plantfysiologie en Klimaatbeheersing in het Hoogendoorn trainingscentrum in Vlaardingen. De Masterclasses worden georganiseerd voor sierteelttelers en vruchtgroentetelers die het ideale kasklimaat willen leren creëren en behouden. Het theoretische deel wordt aangevuld met diverse praktijkvoorbeelden. Telers kunnen hierdoor de geleerde lesstof direct toepassen in de Hoogendoorn iSii klimaatcomputer. Echter, de Masterclasses zijn ook leerzaam voor telers zonder een Hoogendoorn klimaatcomputer.

Tijdens de Masterclasses wordt op basis van de energie-, water- en assimilatenbalans van de plant uitgelegd hoe klimaatregelen werkt en hoe de plant tijdens bepaalde seizoenen en tijden hierop reageert. Met vernieuwde inzichten (o.a. "Het Nieuwe Telen") over luchtbevochtiging, belichting en klimaatschermen leert u hoe u het ideale kasklimaat kunt creëren en behouden.
Daarnaast worden de veelzijdige instellingsmogelijkheden van de Hoogendoorn iSii klimaatcomputer besproken. Daarmee kunnen de klimaatregelingen – gericht op de eigen kas – zo gunstig mogelijk worden ingesteld.

De Masterclasses worden verzorgd door ervaren Hoogendoorn instructeurs, Jan Voogt (onderzoeker kasklimaat) en René Beerkens (adviseur glastuinbouw). Voor teeltgerichte onderwerpen wordt een externe deskundige ingeschakeld. Zij geven de cursisten gezamenlijk uitleg over de natuurkundige principes van klimaatregeling en vochtbeheersing in de kas. Dit zal vervolgens worden vertaald naar concrete instellingen van de klimaatcomputer, mede aan de hand van vragen en voorbeeldsituaties die door de cursisten zelf zullen worden ingebracht.

Praktische informatie
Data tweedaagse Masterclass Plantfysiologie & Klimaatbeheersing:
Sierteelt:
  • 22 & 29 maart 2018
  • 1 & 8 november 2018
Vruchtgroenteteelt:
  • 24 & 31 mei 2018
  • 29 november & 6 december
Locatie: Hoogendoorn, Westlandseweg 190, Vlaardingen
In-company locatie: Op aanvraag is dit mogelijk.
De cursus komt in aanmerking voor een Colland subsidie van 60%
Klik hier om in te schrijven.


Voor meer informatie:
Hoogendoorn Growth management
+31 (0) 10 460 80 80
info@hoogendoorn.nl
www.hoogendoorn.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018