Nieuw lichtgewicht en isolerend daksysteem voor watertanks

De afgelopen maanden is Buwatec onderdeel geweest van een innovatief project in opdracht van Chaincraft Amsterdam. Buwatec heeft voor dit project opslagtanks geleverd voor de vergisting van groenten- en fruitrestanten. In totaal bestaat deze opdracht uit zeven opslagtanks en zijn vier tanks voorzien van het nieuwe lichtgewicht daksysteem. Het ontwikkelen van nieuwe daken is een speerpunt voor Buwatec aldus Jan-Piet Kastelein. ‘’We zijn continu bezig om te kijken hoe we op de beste wijze de tanks kunnen afdekken. De vraag uit de markt is groot, ook naar tanks met isolerende daken. ‘’Met dit lichtgewicht en isolerend dak kunnen we een goede oplossing bieden voor deze uitdaging in de tuinbouw maar zeker ook inzetten voor industriële toepassingen’’.Watertanks
Het nieuwe lichtgewicht dak, genaamd BUWAcap, is een oplossing voor het volledig afsluiten van middelgrote watertanks voor de tuinbouw en industrie. Uniek aan het daksysteem is het ontbreken van een ondersteuningskolom. De aluminium dakconstructie wordt constructief ondersteund door een aluminium versterkingsbuis aan de binnenzijde van de silowand. Tussen de dakspanten worden geïsoleerde dakplaten gemonteerd, waarmee het dak waterdicht is afgesloten.

De BUWAcap beschermt het water in de tank tegen het inwaaien van zand, stof, bladeren, zaden en uitwerpselen van vogels. Dit bevordert weer de kwaliteit van het opgeslagen water. Heel belangrijk is dat de BUWAcap algengroei in het water voorkomt. Het unieke systeem is een modulaire oplossing voor het volledig afdekken van watertanks.

Bezoek Buwatec tijdens de Horticontact op stand nummer 440.

Voor meer informatie:
Buwatec B.V.
Woudrichemseweg 36A
4286 LB Almkerk
The Netherlands
Tel: +31 (0) 183 403911
Internet: www.buwatec.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018