Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijftal kwekers met Floritec op studiereis naar Oeganda

Tholen - Een vijftal chrysantenkwekers is afgelopen week met Floritec op studiereis geweest naar Oeganda. Aldaar werd de productielocatie van de chrysantenvermeerderaar Xclusive Cuttings bezocht, nam het gezelschap een kijkje op de locaties van Dümmen Orange en Royal van Zanten en vond men tot slot tijd voor een rondje safari.



Het doel van de reis was kennisuitwisseling tussen de chrysantenkwekers, het management en de lokale medewerkers van Xclusive Cuttings. “Er was tijdens het bezoek voldoende tijd om uitgebreid van gedachten te wisselen. Interessante discussies volgden, welke door alle partijen als heel zinvol werden ervaren”, zo laat Floritec weten.







Volgens Ruud Nederpel – samen met Sjaak Buijs één van de twee potplantenkwekers uit het gezelschap – heeft Xclusive de zaakjes goed voor elkaar. “Het bedrijf is nog niet zo gek lang in het land actief, maar in productie, kwaliteit en bedrijfsvoering draaien ze op een prima niveau. Zo wordt alles uitstekend gedocumenteerd, beschikt men over Priva klimaatcomputers en is het hele productieproces professioneel opgezet. Je kunt het bedrijf vergelijken met dat van Dümmen, met dit verschil dat zij er al veel langer zit.”



Bij Xclusive Cuttings wordt stekmateriaal geproduceerd voor Floritec, maar ook bedrijven als KP Holland en SV.CO zijn er klant. Naast de twee potplantenkwekers waren drie snijbloemenkwekers van Zentoo aanwezig. Na de bedrijfsbezoeken – voor ieder was een dag uitgetrokken, om van de één naar de ander te rijden ben je een aantal uur bezig – werd met de eigenaren van Xclusive, Peter Benders en Hans van Eijzeren, uitgebreid van gedachten gewisseld en geëvalueerd.



Oeganda

In buurland Kenia wemelt het van de Nederlandse sierteeltondernemers, maar in Oeganda is dat wel anders. Volgens Ruud, voor wie een bezoek aan het land zeker niet de eerste keer was, valt dan ook een zekere saamhorigheid te bemerken. “Behalve concurrenten lijkt men juist de samenwerking te zoeken in die zaken, waarin je elkaar logischerwijs kunt ondersteunen. Zo steekt men de koppen bij elkaar op gebied van invoerrechten, cao onderhandelingen, zaken van bureaucratische aard, etc.”



Al met al een leerzame reis waarbij in het weekend nog wat wilde dieren gespot konden worden.


Voor meer informatie:
Floritec Breeding
Van Hemessenkade 7
2481 BG Woubrugge
T: +31 (0) 172 518 963
F: +31 (0) 172 517 064
E: info@floritec.eu
www.floritec.eu
Publicatiedatum: