Fotoreportage RFH Winter Fair

Tholen - De eerste handelsbeurs van het jaar zit er weer op. De Winter Fair is voor verschillende kwekers het moment om het voorjaarsproduct bij de handel in de kijker te spelen, ook nu de verkoop de laatste paar jaar goed loopt.


Grassen zijn 'hot', weet Jeroen Kooiman, die de verkoop doet voor o.a. Kwekerij Arends; Hester Hordijk van Flor Partners en Marc van Heijningen van Schoneveld Breeding, de veredelaar van de Primula Touch Me; Gerard Voois van Kwekerij de Rijke presenteert de FeliciTARA blue in potmaatje 7 cm; en de jongere generatie De Jong - Piet de Jong en Michiel Bakx - neemt het langzaam over van de ouwe garde.

Klik hier voor een fotoreportage

"Hoog en laag conjunctuur wisselen elkaar af, zo is het altijd al geweest, maar als plantenjongens hebben we in deze tijd 1 echt unique selling point", weet een van de aanwezige kwekers. "Planten zijn gezond. Dat weten we sinds tijden, maar nieuw is dat dit bewustzijn, geleidelijk maar steeds meer bij iedereen tussen de oren komt." Denk daarbij zeker niet alleen aan de huiskamer: gemeenten en overheden formuleren steeds vaker doelstellingen met zus-en zoveel vierkante (kilo-)meter groene wanden in jaar X, meer groene daken en allerlei innovatieve ideeën om de openbare ruimte te vergroenen.

Reden voor optimisme op de langere termijn dus en daar is dan ook sprake van. We maakten wederom een rondje langs de standhouders en pikten er weer leuke nieuwtje uit - klik hier voor onze fotoreportage.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018