18 januari, Kleve

Seminar nieuwe verdienmodellen voor kleinschalige telers

Een samenwerkingsverband van Nederlandse en Duitse groententelers uit de Euregio Rijn-Waal heeft de afgelopen periode gewerkt aan de realisatie van een verkenningsonderzoek naar nieuwe verdienmodellen voor kleinschalige telers in het Rijn-Waalgebied.

Op 18 januari 2018 worden de resultaten van het verkenningsonderzoek tijdens een seminar in Kleve gepresenteerd. Het seminar is volledig tweetalig en kan relevant zijn voor kleinschalige telers en agrariërs aan beide zijden van de grens.

Het Rijn-Waalgebied in Nederland en Duitsland wordt gekenmerkt door haar sterke positie in de groenten- en fruitteelt. Echter, ingegeven door schaalvergroting, toenemende concurrentie en prijs- en margedruk is door diverse kleinschalige telers uit het Rijn-Waalgebied de behoefte geuit om over te stappen naar nieuwe verdienmodellen. In de periode 2016-2017 is daarom gewerkt aan de totstandkoming van een verkenningsonderzoek. De Euregio Rijn-Waal ondersteunt dit project in het kader van het People to People-programma met middelen uit het EU-subsidieprogramma INTERREG V A. Op donderdag 18 januari 2018 worden de resultaten van dit onderzoek tijdens een seminar gepresenteerd. Het seminar wordt geopend door dhr. Kamps, secretaris Euregio Rijn-Waal. Vervolgens komen de resultaten van het verkenningsonderzoek aan bod. Want hoe belangrijk is de herkomst van voedsel voor consumenten in Rijn-Waalgebied? Wat is het imago van biologische groente? Hoe kunnen telers op diverse marktontwikkelingen en consumententrends inspelen? En bovenal, in hoeverre verschillen Duitse en Nederlands consumenten in deze van elkaar? Antwoorden op deze en een groot aantal andere vragen worden gepresenteerd door dhr. Deuling en dhr. Hennissen vanuit projectleider Bluehub.

Succesvolle praktijkvoorbeelden
Tijdens het seminar worden tevens een aantal succesvolle praktijkvoorbeelden getoond. Twee deelnemende groententelers uit het Nederlands-Duitse samenwerkingsverband vertellen over hun ervaringen met directe verkoop, marketingactiviteiten, het belang van 'local-for-local' en de toekomst van regionaal geteelde groenten. Daarnaast presenteert een succesvol Nederlands platform een aantal 'best practices' op het gebied van online food, leverservice en de samenwerking tussen telers.

Aanmelden
Het seminar 'Nieuwe verdienmodellen voor kleinschalige telers' is kostenloos en vrijblijvend te bezoeken voor geïnteresseerden binnen én buiten het Rijn-Waalgebied. U kunt zich hier registreren als bezoeker. Het seminar is volledig tweetalig.

Bron: LLTB

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018