GreenGuard

Dümmen Orange en Koppert lanceren IPM-protocol

Dümmen Orange lanceert samen met Koppert Biological Systems een protocol voor geïntegreerde gewasbescherming (Integrated Pest Management/IPM) onder de merknaam GreenGuard om gezond stek te telen met minimale inzet van conventionele gewasbescherming.

GreenGuard is het nieuwe protocol in de sierteelt dat aan de vereisten van telers en retailers voldoet. Het resultaat bestaat uit duurzaam geproduceerde planten, die voortkomen uit moederplanten die op locaties onder het GreenGuard-protocol van Dümmen Orange zijn geteeld. Door de inzet van conventionele gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum te beperken, stelt Dümmen Orange zijn afnemers in staat om biologische bestrijders meteen te kunnen inzetten.In 2015 is Dümmen Orange begonnen met de implementatie van de geïntegreerde gewasbescherming in de teelt van potchrysanten in één van de kassen op de productielocatie in Oeganda. Dümmen Orange heeft gekozen voor de biologische gewasbescherming met het oog op duurzame productie.

Om toestemming te krijgen voor toepassing van biologische bestrijders in Oeganda sloegen Dümmen Orange en Koppert Biological Systems de handen ineen en betrokken daar de Oegandese autoriteiten bij. Samen vroegen zij een vergunning voor experimentele proefdoeleinden aan om biologische bestrijders in Oeganda te mogen importeren. Deze samenwerking leidde ertoe dat de Oegandese overheid de import van diverse producten van Koppert Biological Systems goedkeurde, waardoor Dümmen Orange het aantal conventionele gewasbeschermingsmiddelen in haar potchrysantenteelt heeft kunnen terugdringen. Nu, twee jaar later, is GreenGuard in alle chrysantenkassen van Dümmen Orange geïntroduceerd. Roofmijten en parasiterende (entomopathogene) nematoden worden hier ingezet om trips en spintmijten te bestrijden.

GreenGuard-protocollen voor meer producten zijn in aantocht. GreenGuard voor potchrysanten wordt op woensdag 24 januari officieel gepresenteerd tijdens een gezamenlijke persconferentie van Dümmen Orange en Koppert Biological Systems op de IPM 2018 in het Duitse Essen.

Voor meer informatie:
Dümmen Orange
www.dummenorange.comKoppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018