42 hectare vernieuwing tuinbouwareaal aangevraagd

Het afgelopen jaar is in het Westland voor 423.000 vierkante meter vernieuwing van tuinbouwareaal aangevraagd. Dat maakte de Westlandse burgemeester Agnes van Ardenne bekend in haar nieuwjaarstoespraak. "Dat is vijf procent meer dan het jaar ervoor", constateerde ze.Agnes gaf over meer onderwerpen een update. "Met de Triasboring zoeken we 4 kilometer diep naar aardwarmte. We hopen dit jaar het diepste punt bereikt te hebben en zetten daarmee Westland op de kaart van de energietransitie. En wat is er allemaal verbeterd met de ontsluiting en bereikbaarheid van Westland! Daar is een stille revolutie gaande. Nou ja....stille, het gaat niet overal ongemerkt en dat is logisch. Maar wat we ervoor terug krijgen, zijn prachtige boulevards, veilige fietsstroken, mooie fly-overs, tunnels en bruggen. Waar je ook maar kijkt: er is volop doorstroming. Die doorstroming is nodig om onze versproducten dagelijks in de kortste keren het land in en dus Westland uit te krijgen."

Valt er dan niets meer te wensen? "Natuurlijk wel, want stilstand is achteruitgang. De tuinbouw in Westland heeft dankzij de wereldwijde koppositie alles in huis om te versnellen en circulair te gaan. Daarbij wordt geen afval meer geproduceerd tenzij je dat afval kunt hergebruiken. Verminderen van CO2-uitstoot, het kan en daar is ook geld mee te verdienen. Maar vooral met het toepassen van inhoudsstoffen uit planten. Voor cosmetica, medicijnen en de voedingsmiddelenindustrie. Als je bedenkt, dat een plant meer dan 20.000 kostbare inhoudsstoffen bevat, dan realiseer je je dat Westland alles heeft om de sprong van kwantiteit naar kwaliteit te maken: we hebben bovendien het lef, de innovatieve kracht, het geld en de samenwerkingsverbanden, vooral ook over de tuinbouw heen."

Ze vervolgde: "Maar met die efficiency kun je nog veel meer. Ook logistieke planning kan circulair. Volle vrachtwagens heen? – dan ook volle vrachtwagens terug. Vind die aansluiting en win een duurzame wereld. En kunnen we verder met onze plannen om snel groeiende wereldsteden te helpen voeden en vergroenen. Zo blijven we ons ontwikkelen en blijven we koploper."

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018