Gaby van der Harg maakt tomatenplant Farmzy voor consument

Tholen - Farmzy is een sterke, compacte tomatenplant, zeer geschikt voor binnen en buiten op het balkon of in de tuin. Teler Gaby van der Harg ontwikkelde deze plant door oude rassen te verzamelen en te veredelen. Nu is hij fulltime bezig om zijn tomatenconcept Farmzy in de markt te zetten.

Gaby van der Harg tussen zijn Farmzy tomatenplanten.

Gaby heeft jarenlange ervaring met het telen van tomaten en werkte bij een toeleverancier als adviseur op het gebied van ziekten. Vanaf 2017 is hij fulltime bezig met Farmzy, de sterke tomatenplant met rijpe vruchten bij aankoop, die hij de afgelopen jaren ontwikkelde. "De plant is makkelijk te onderhouden: een dagelijkse slok water en eens per week een portie plantenvoeding. Farmzy groeit niet hard, maar kan tegen een stootje. Hij laat zich door een flinke regenbui niet van de wijs brengen", vertelt Gaby - en daardoor is de plant volgens hem juist geschikt voor consumenten.
Biologisch
In 2017, zijn eerste seizoen, verkocht Gaby 100.000 planten via de bloemenveiling. Gaby: "Doordat er geen chemische gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt, heeft Farmzy het label eco-friendly. Dit jaar wil ik gaan testen met biologische voeding. Het doel is om de tomatenplant volledig biologisch te maken. Ik weet dat het kan."


Aan het einde van het seizoen zijn de planten ca. 1 meter hoog.

Ambities
Op Farmzy's website vindt de consument recepten om de zelf geoogste tomaten te bereiden. Naast de ontwikkeling van de tomatenplant heeft Gaby nog meer ambities. "Buiten het tomatenseizoen wil ik aan de slag gaan met kruiden, zodat ik het hele jaar rond producten kan bieden."

Voor meer informatie:
Farmzy
Gaby van der Harg
info@greenzer.nl
www.farmzy.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018