Eerste resultaten geothermie Andijk positief

ECW Geo Andijk uit Middenmeer is de nieuwe geothermie-installatie aan het testen. De eerste voorlopige resultaten zijn positief. De hoeveelheid water en de temperatuur ervan zijn boven verwachting. 

Op zaterdag 18 november kon de beitel in Andijk gaan draaien voor de eerste put in de reeks van vier. In het vakjargon heet de dag dat de boring echt van start gaat de "Spud Date". In oktober en eerste helft van november is er hard gewerkt om dat mogelijk te maken. Alle onderdelen krijgen een positie op de locatie zodat alles zo efficiënt mogelijk werkt en goed te bereiken is.


Opbouw van de boortoren, eind oktober 2017. (foto Kenneth Stamp)

De verwachtingen zijn op basis van de vooronderzoeken goed maar het moet altijd nog maar blijken. De boring verloopt voorspoedig. Na ongeveer 35 dagen wordt het reservoir, waaruit het warme water wordt opgepompt, op zo'n 2 km diepte bereikt.

Om daadwerkelijk te weten wat de capaciteit van een put is, dient deze te worden getest. Eind december is de test uitgevoerd. De eerste voorlopige resultaten zijn positief. De hoeveelheid water en de temperatuur ervan zijn boven verwachting. Bij ECW hopen ze dat ze dat ook voor de andere putten kunnen constateren. Begin januari zal de boring van de tweede put starten. Dan gaan ze ook starten met de bouw van de geohal. In deze hal zal de winningsinstallatie worden gerealiseerd.

Voor meer informatie:
ECW Netwerk
Agriport 109
1775 TA Middenmeer
0031 - 880 307 060
info@ecwnetwerk.nl
www.ecwnetwerk.nl

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018