en dit is de derde installatie van WaterQ die op komst is

Zo werkt de WaterQ Goalkeeper PAC

Met de goedkeuring van de Goalkeeper PAC van WaterQ door de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw is het de eerste zuiveringsinstallatie op de lijst die werkt dankzij een combinatie van ultrafiltratie (UF) en poeder-actief kool (PAC). René Polak, salesmanager bij van WaterQ legt uit wat dat precies inhoudt.


Eind vorig jaar, op net randje van 2018, werd-ie goedgekeurd: de Goalkeeper PAC (1.6, 3.2, 4.8 m3/h, etc.) van WaterQ. "Het werkingsprincipe berust zich op het feit dat actief kool door middel van adsorptie de gewasbeschermingsmiddelen aan zich kan binden en dit (poeder) actief kool vervolgens wordt tegengehouden door het ultrafiltratie-membraan", vertelt René Polak. "Op deze wijze worden zowel ziekteverwekkers als gewasbeschermingsmiddelen uit het te behandelen water verwijderd, zonder toevoeging van chemicaliën die in het water achterblijven en in de teelt terecht kunnen komen." 

Dat poeder actief kool een efficiënte en goedkope oplossing kon zijn voor het verwijderen van gewasbeschermingsmiddelen is voor René al langer bekend, maar het was nog niet eerder gelukt om dit werkingsprincipe in de praktijk te brengen. Voor WaterQ was de keus voor actief kool snel gemaakt. "Ultrafiltratie is onze kern," zo licht René toe. "Wij hebben UF de afgelopen 10 jaar ook buiten de tuinbouw veelvuldig toegepast voor het zuiveren van drinkwater, stedelijk en industrieel afvalwater. Daarnaast biedt deze combinatie telers de mogelijkheid in één klap waterstromen te ontsmetten, te voldoen aan de zuiveringsplicht én te anticiperen op recirculatie, tegen een relatief lage investering." 

WaterQ Defender
Naast de eerder al goedgekeurde WaterQ Defender en de nieuwe Goalkeeper PAC, liet Polak weten dat een derde installatie op komst is: de Goalkeeper GAC. "De Goalkeeper GAC werkt met granulair actief kool in plaats van poeder actief kool," aldus Polak. "De Goalkeeper PAC is een degelijke, elegante installatie, maar de Goalkeeper GAC is voor telers eigenlijk een aantrekkelijker alternatief, omdat het dezelfde voordelen kent als de Goalkeeper PAC, maar tegen veel lagere kosten en met groter gebruiksgemak." En de BZG-goedkeuring van deze Goalkeeper GAC? "Daar mogen we natuurlijk niet te veel over kwijt. Maar wij mikken erop hem op korte termijn met stempel en al aan te kunnen bieden. Dan zal ik jullie zeker bellen."

Voor aanvullende informatie met betrekking tot Goalkeeper PAC wordt verwezen naar het informatieblad dat bij de BZG-lijst zal worden gevoegd. Overige informatie is op te vragen bij installateurs of de leverancier van het product.


Voor meer informatie:
WaterQ
Oostkanaaldijk 112
6534 AL Nijmegen
T +31(0)24 – 7516134
info@waterQ.com
www.waterQ.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018