Haal de bezem door de middelenkast

Heeft u uw middelenkast up to date? Weet u wat er wel en niet meer gebruikt mag worden? Staan er weleens “verlopen” bestrijdingsmiddelen in uw kast? Soms weten ondernemers niet goed wat ze met deze middelen aan moeten.

Het gebruik van niet-(meer) toegelaten middelen is verboden. Met als gevolg dat deze middelen vaak maar blijven staan in de kast. Of erger: dat ze opgebruikt of geloosd worden.

Om dit alles te voorkomen, voert CLM de actie “Bezem door de Middelenkast” uit. U kunt éénvoudig, kosteloos en anoniem meedoen en veilig restanten van gewasbeschermingsmiddelen op laten halen door mee te doen. Na aanmelding wordt een afspraak met een adviseur ingepland die met u de middelen in uw kast screent. U beslist zelf of u middelen die niet (meer) toegestaan zijn, wil laten afvoeren. Als u de middelen wilt laten afvoeren, krijgt de afvalverwerker bericht om een afspraak te maken de middelen bij u op te halen en af te voeren. Zo komt u op verantwoorde wijze van uw restanten af. De bezemactie is bedoeld voor àlle agrarische bedrijven in Limburg. Grote of kleine bedrijven, in alle sectoren, actief of gestopt. Om te voorkomen dat de bezemactie en controles door handhavende instanties elkaar kruisen, is deze actie afgestemd met de NVWA, RUD en waterschappen. Ze zullen in de periode dat de actie loopt niet actief controleren of handhaven.

De bezemactie loopt van 1 december 2017 t/m 30 maart 2018 en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en Waterschap Limburg in samenwerking met Limburgse gemeenten, de tussenhandel en de LLTB. Adviesbureau CLM voert de actie uit. U kunt zich aanmelden via www.bezemdoordemiddelenkast.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de actie. Heeft u nog vragen, opmerkingen of twijfelt u over deelname? Bel dan 0345-470747.

Bron: LLTB

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018