Teler in beeld: HL Hogervorst

De eerste 'kweker van de maand' van dit jaar bij OZ Planten is HL Hogervorst. De exporteur bracht een bezoek aan een bloembollen kwekerij en -broeierij in het hart van de Bollenstreek, Noordwijkerhout. Een verrassend bedrijf dat naast een breed assortiment bollen op pot, een jaarlijks vernieuwend aanbod met toegevoegde waarde heeft. HL Hogervorst biedt meerdere vakkundige kwaliteit lijnen aan.Vader Harry Hogervorst is in 1967 begonnen met het kweken van diverse bollen soorten. Aangezien het aanbieden op de klok geen succes was, is HL Hogervorst zich gaan bezighouden met het opbouwen van vaste relaties. Door de jaren heen liep dit zo goed, dat hieruit ook vraag ontstond naar het kweken van onder andere hyacinten op pot. Dit betekende een grote bedrijfsgroei.In de loop der tijd zijn nieuwe bolproducten bij de kwekerij toegevoegd (Muscari en Krokussen) en kwam er meer vraag naar toegevoegde waarde. Nu kweekt Gert-Jan Hogervorst met zijn vrouw, zes vaste medewerkers en flexibele uitzendkrachten 8 hectare hyacinten en 3,5 hectare narcissen.

Vooral het jaarlijks vernieuwend aanbod aan toegevoegde waarde is van onschatbare waarde. We hebben het hier over de ‘colormania collectie’. Van glaswerk, tot keramiek. De kleurrijkste scala aan mogelijkheden zijn leverbaar voor diverse consumentgroepen. Bovendien is er voor Valentijn, fête des grands-mères en Pasen een apart specifiek aanbod. Met een passend en stijlvol etiket van Decorum laat Hendrikus Leonardus Hogervorst nog maar eens zien dat ze voorop lopen in het kweken van kwalitatief hoogstaande producten.Ook biedt HL Hogervorst een Home&Garden collectie aan, die bestaat uit een assortiment van vier soorten bollen op pot, te weten hyacint, narcis, krokus en Muscari. Het pakket per soort bestaat uit diverse cultivars. De Pearl-soorten van de hyacint zijn bij uitstek een goed voorbeeld.

Er wordt hier geproduceerd met respect voor mens & milieu. Het gebruik van gewasbescherming, meststoffen, watergift, energie en afval wordt geregistreerd en waar mogelijk geminimaliseerd. Hierdoor is HL Hogervorst in het bezit van meerdere MPS certificaten.

OZ Planten heeft HL Hogervorst uitgeroepen tot kweker van de maand vanwege de zeer aantrekkelijke bolproducten met toegevoegde waarde en de hoge inzet van Gert-Jan en zijn team.

bron: OZ Planten

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018