Colorful Seasons, Thom van den Ende

Met duurzaam concept omloopsnelheid in het schap verhogen

Tholen - Colorful Seasons is een nieuw consumenten label in de sierteeltsector en opereert op basis van duurzaamheid. Het concept, dat louter van Kraft papier gemaakt wordt en waar geen plastic materiaal aan te pas komt, streeft naar de ontwikkeling van een duurzaam bloemen en planten schap op Europees Retail niveau. Oprichter is de 27 jaar jonge ondernemer Thom van den Ende, en vanuit de vaste overtuiging dat er veel teveel synthetische materialen worden gebruikt.Vertrekken vanuit duurzaam
Uiteraard zijn er meerdere bedrijven op de markt die met verpakkingen van Kraft materiaal werken, maar wat Colorful Seasons naar eigen zeggen uniek maakt is dat het nadrukkelijk vertrekt vanuit de vraag hoe duurzaamheid te combineren is met de juiste consumentenuitstraling. Naast het gebruiken van natuurlijke materialen betekent dat alleen de samenwerking te zoeken met MPS/Global gap gecertificeerde telers. “Daarnaast moet ook voor de consument duidelijk zijn dat ze met een duurzaam product van doen hebben, en daarom zijn al onze verpakkingen voorzien van 2 essentiële keurmerken die herkenbaar zijn voor de consument, te weten het recycle logo en het FSC Keurmerk (Forest Stewardship Council).”

Momenteel worden de volgende producten in Colorful Seasons sleeves aangeboden, te weten Potroos 10.5cm / 12cm, Potgerbera 12cm, Potchrysant 12cm en Calandiva 10.5cm /12cm. Later dit jaar komen daar ook nog de Anthurium 12cm en Phaleanopsis 12cm bij.Omloopsnelheid in het schap verhogen
Met de sleeves wordt ingespeeld op kleuren per seizoenen en feestdagen, alsmede de juiste producten per seizoen/thema. “Dit verhoogt de omloopsnelheid op het schap”, weet Thom, “en is dus een win-win voor de retailer. De traffic op het schap neemt toe en bovendien draagt hij, door duurzaam te ondernemen, bij aan een beter milieu.”

Bubbels & Zo
Het is al weer even geleden, maar begin december was Thom te gast in het programma Bubbels & Zo van RTL4. “We zijn een half jaar geleden begonnen en het wordt inmiddels door heel Europa verkocht”, aldus Thom. “Colorful Seasons maakt het schap vrolijk, en omdat het geen plastic maar een daadwerkelijk duurzame uitstraling heeft, is het ook een leuk cadeautje om te geven.Voor meer informatie:
Colorful Seasons
Thom van den Ende
Meent 106
3011 JR Rotterdam - NL
M: 31 (0)6 392 179 11
E: thom@colorful-seasons.com
www.colorful-seasons.com

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018