Keniaanse kwekers investeren in milieuvriendelijk teeltsysteem

Kenia is een van de grootste exporteurs van snijbloemen ter wereld, maar de bloeiende industrie heeft ook veel schade aan het milieu toegebracht, zo bericht Euractiv. Lokale kwekers komen met nieuwe ideeën om milieuvervuiling te verminderen en tegelijkertijd de sector winstgevend te houden.

De zoetwater expert van de Verenigde Naties, Joakin Harlin, waarschuwt dat het wel 40 jaar kan duren voordat meren en andere wateren zich herstellen en dat is alleen het geval als er in die tijd geen menselijk ingrijpen is. 

Onverantwoordelijke praktijken zijn de laatste tijd afgenomen en teeltbedrijven richten zich steeds meer op een gesloten kringloop en de kassenteelt met het doel om milieuvervuiling tegen te gaan en hun winst veilig te stellen. 

Een van deze bedrijven is Longonot, dat dichtbij Lake Naivasha ligt, ongeveer twee uur noordwest van de hoofdstad, Nairobi. Het bedrijf produceert vooral rozen en deze worden vooral geëxporteerd naar Engeland, Nederland en de rest van de EU. 

Om de impact op het milieu te verminderen en de winst te vergroten, besloot het bedrijf om natuurlijke technieken te gebruiken om het water dat wordt gebruikt voor de rozenteelt te filteren en te hergebruiken. 

Door een systeem te gebruiken dat natuurlijk bacteriën gebruikt en zowel kunstmatige en natuurlijke moeren heeft, hoeft het bedrijf nu geen druppel water meer terug te pompen in Lake Naivasha.

Lees meer op Euractiv (Sam Morgan)

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018