nieuwe rode roos van United Selections

Eindelijke een nieuwe 'next big red'?

"The wait has Finally ended". Met deze slogan heeft United Selections de rode roos “Finally" in de markt gelanceerd. "De variëteit is al twee jaar commercieel in productie op farms in Ecuador en Colombia en ook vindt hij volop ingang bij kopers in zowel Amerika als in Europa. Volgens sommigen is het in potentie de nieuwe 'big red'.


Jelle Posthumus en Andrew Neidl presenteerden de Finally eerder dit jaar op de Proflora in Bogota, Colombia.

Finally
De Finally is vier jaar lang uitgebreid getest in verschillende klimaatzones en op verschillende hoogtes, opdat nieuwe kwekers een solide database teeltinfo ter beschikking gesteld kon worden. Een nieuwe rode roos introduceren doe je niet zomaar, omdat er al hele sterke variëteiten geproduceerd worden", weet Andrew Neidl, United Selections's General Manager Latin America. "Dus, als je dat toch doen wilt, moet je echt wat in huis hebben. De soort moet op alle vlakken en bij iedere schakel in de keten tot een meerwaarde leiden.


Finally

Winst door de hele keten
De eerste schakel die zijn winst moet kunnen pakken (met in dit geval de veredelaar zelf buiten beschouwing gelaten) is de kweker. "Kwekers in Ecuador en Colombia, kunnen rekenen op minimaal 130 stelen per m². Op transport bewijst de roos uitermate sterk te zijn, waarmee het ook in de handel en later in de winkel betaald wordt. Wanneer de rood fluwelen bloem opent, staat hij 12 tot 15 dagen op de vaas (en dat is gerekend na een week droog transport).


Paul de Bruin, veredelaar van de Finally, vorige maand op de IFTF in Vijfhuizen.

Next big red
Volgens Andrew zijn de reacties op Finally zeer goed. "De naam lijkt flink opgang te maken en hij wordt links en rechts al 'the next big red' genoemd".

Voor meer informatie:
United Selections
Andrew Neidl,
E: aneidl@united-selections.com
www.united-selections.com

 

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018