Kwekers met FH op studiereis naar Turkije

De Turkse economie is volop in beweging. Dit biedt kansen. Daarom zijn Turkse en Nederlandse marktpartijen in gesprek over het opzetten van nieuwe productiegebieden in Turkije. Met het oog daarop organiseerde Royal FloraHolland van 20 tot en met 24 november 2017 een studiereis naar Turkije. Zeven kwekers gingen mee.

"Turkije is een markt in ontwikkeling: ze gaan daar sprongen maken. Om die ontwikkeling te versnellen, is een breed assortiment nodig. Het is goed dat Royal FloraHolland namens BV Nederland daarin het voortouw pakt", vertelt Coen Verspeek van Wooning Orchids, één van de deelnemers van de studiereis.

Deelnemer Louis Bakker van Mondo Verde sluit zich aan bij Coen: "Het is in het belang van de leden dat Royal FloraHolland nieuwe markten ontwikkelt en er als eerste bij is. Als Royal FloraHolland dat niet doet, doet een ander dat wel. Bovendien wordt de West-Europese markt steeds voller: marktverruiming is voor iedereen goed."

Nieuwe koopkracht
De studiereis is een van de diverse activiteiten die het team Turkije/Eurasia organiseert om de verbinding tussen Royal FloraHolland en Turkse marktpartijen te verstevigen. Het doel: de nieuwe koopkracht binden aan het ecosysteem van Royal FloraHolland.

Benieuwd naar het verslag van de studiereis? Lees meer.


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018