Guatemala: Holland Orchids gaat jaarrond cymbidiums kweken

Het jaarrond kunnen leveren van de cymbidium orchidee is sinds jaar en dag een droom van de Guatemalaanse snijbloemenkweker Holland Orchids. In januari 2018 wordt aangevangen met de bouw van een nieuw stuk kas, alwaar in mei 2018 de eerste planten zullen worden opgezet. Eind 2019 moet die jaarrond productie dan werkelijkheid zijn.


Josue Martinez.

Productie jaarrond
"De VS is onze belangrijkste markt en de grootste afnemer van onze planten", vertelt Josue Martinez van Holland Orchids. "Omdat de meeste cymbidium kwekers de bloemen echter alleen in een bepaalde tijd van het jaar kunnen leveren, moet de VS het product uit veel verschillende landen importeren. Daarom willen we graag een van de eerste telers worden die de bloemen jaarrond kan leveren."Nederlandse technologie
Holland Orchids kweekt cymbidiums in Patzicia, Chimaltenango. "Het klimaat hier ,met zijn goede gemiddelde temperaturen, goed licht en koele nachten is perfect voor het kweken van bloemen. We hebben gemerkt dat dit bovendien een uitstekend klimaat is om cymbidiums met een lange steel te telen."

Een goed klimaat en een goede lichtintensiteit zijn echter niet de enige voorwaarden om bloemen van uitstekende kwaliteit te kunnen kweken. Daarom besloot het bedrijf een kas te ontwikkelen met een vergelijkbare technologie als in Nederland gebruikt wordt. "We gebruiken dezelfde technologie als Nederlandse cymbidium telers. Het enige verschil is dat wij onder plastic telen en Nederlanders onder glas." De kas is ontwikkeld en in elkaar gezet door de Nederlandse kassenbouwer VDH. "De kas is speciaal ontwikkeld voor de teelt van cymbidiums en heeft een gecontroleerd klimaat en een optimale overgang van licht."Uitbreiding 
Na het telen van cymbidiums in een kas in Guatemala is het bedrijf nu klaar voor een volgende stap: uitbreiding. "Door de technieken die we gebruiken en - net zo belangrijk - onze uitstekende en zeer verantwoordelijke medewerkers - kunnen we bloemen van hoge kwaliteit kweken. We krijgen veel positieve feedback van onze klanten en dit motiveert ons om verder te gaan. We willen cymbidiums jaarrond kunnen gaan leveren, en om dit te doen moeten we onze kas uitbreiden. Op deze manier kunnen we meerdere afdelingen creëren met ieder zijn eigen klimaat, zodat we jaarrond kunnen telen." Ook deze kas zal gebouwd worden door VDH en zal Nederlandse technologieën bevatten.
Voor meer informatie
Holland Orchids
Email: jmartinez@hollandorchids.com
www.hollandorchids.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018