Ad van Marrewijk, BM Roses:

"Grotere vraag naar kleine potrozen met grote bloemen"

"De laatste jaren hebben we een toename in vraag naar grote potrozen gezien", zegt kweker Ad van Marrewijk van BM Roses. Hij kweekt potrozen van 10,5 en 12 cm in een vijf hectare grote kas in Maasland. Toen hij zag hoe groot de vraag naar potrozen met grote knoppen in een kleine pot waren, besloot hij om in 2013 als een van de eersten de Infinity lijn van de Deense kweker Roses Forever te gaan kweken. BM Roses is daarnaast nog steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwe variëteiten om deze toe te voegen aan hun assortiment.


Ad van Marrewijk bij de Seasonal Trade Fair 2017 in Naaldwijk.

Na jaren ervaring te hebben gehad in het telen van snijrozen, besloot van Marrewijk in 2007 om potrozen te gaan kweken. Hij begon met rozen met een potmaat van 10,5 cm. Nadat hij 6 jaar geleden zijn kas had uitgebreid van drie naar vijf hectare, begon hij ook met het kweken van potrozen in potten van 12 cm. "Alleen maar rozen met een potmaat van 10,5 cm telen in een kas van vijf hectare is redelijk veel. Daarom hebben we besloten om potmaat 12 cm toe te voegen. Zo kwamen we in contact met Rosa Eskelund van Roses Forever. We hebben voor deze variëteit gekozen door de grote knoppen van de bloemen en de lange houdbaarheid. Deze bloemen voldoen helemaal aan de vraag van onze klanten in de high end markt", zegt van Marrewijk. 


Linksboven: Pink Infinity. Linksonder: Princess of Infinity. Rechts: Infinity White

In de jaren die volgden merkte van Marrewijk een toename in vraag naar rozen in een kleine potmaat met grote bloemen. Toen Roses Forever in 2013 de Inifinity lijn introduceerde, besloot hij dan ook meteen om deze variëteit te testen in zijn eigen kas in Maasland. "Ik was erg enthousiast over de grootte van de bloemen en de lange houdbaarheid van de plant, ongeveer drie weken." Op dit moment teelt BM Roses de Infinity rozen in vier kleuren en zijn ze bezig met het testen van nieuwe kleuren. 

BM Roses verkoopt de Infinity lijn onder de naam Artistique Roze en de bloemen in potmaat 12 cm van Roses Forever onder de naam Beau Monde.

Voor meer informatie
BM Roses
Ad van Marrewijk
Email: info@bmroses.nl
www.bmroses.nl

Roses Forever ApS
Rosa Eskelund, Rose Breeder
T: +45 5157 1990
Email: re@roses-forever.com
www.roses-forever.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018