"Californische snijbloementeelt niet beïnvloed door legalisering cannabis"

Menigeen heeft zich vast wel eens de vraag gesteld, of de legalisatie van de cannabisteelt invloed zal gaan hebben op het beschikbare areaal en de productie van snijbloemen. Hoogstwaarschijnlijk niet, concludeert Dr. Daniel Summer van het Agricultural Issues Center (AIC) in een al weer enkele maanden geleden gepresenteerd onderzoek. De staat Californië zal ook na de legalisatie van cannabis nog steeds bijna 80% van de home-grown snijbloemen in de VS kunnen produceren. De studie benadrukt dat economische barrières zullen bepalen hoeveel kassen gebruikt zullen worden voor de cannabisteelt, dat per januari 2018 definitief gelegaliseerd wordt in de staat. Hierdoor zou de opbrengst van de snijbloementeelt stabiel moeten blijven. 

Hoewel cannabis al jaren een zogenaamde 'cash crop' is, zal de legale teelt in toom worden gehouden door de kosten die bij de nieuwe regelingen komen kijken, zo staat in het in opdracht van de California Association of Flower Growers & Shippers (CalFlowers) opgestelde rapport. Telers die vanaf volgend jaar legaal cannabis willen telen moeten belastingen en andere kosten betalen en zich houden aan de regels van de staat. Hoewel het mogelijk is dat sommige cannabis telers hun gewassen gaan telen op plekken waar eerst snijbloemen werden geteeld, lijkt de impact hiervan verwaarloosbaar te zijn. 

In Californië wordt jaarlijks ongeveer 15,5 miljoen pond cannabis geproduceerd en de AIC verwacht dat hiervan volgend jaar ongeveer 700.000 pounds in kassen zal worden geteeld. 

Michael LoBue, directeur van CalFlowers: “We hebben opdracht gegeven tot dit onderzoek om te bekijken of de komende 'gold rush' die de legalisatie van cannabis waarschijnlijk in gang gaat zetten onze snijbloementeelt gaat beïnvloeden. Het onderzoek heeft bevestigt dat het onze opbrengst en distributiekanalen niet zal beïnvloeden. Hoewel kassen misschien een goede plek lijken om cannabis te telen, geeft het rapport aan dat de kosten die hier bij komen kijken afschrikkend werken. Hierdoor zal de legalisering van cannabis weinig invloed hebben op een al bestaande en bloeiende industrie als de snijbloemensector." 

De resultaten van het onderzoek werden in augustus dit jaar gepresenteerd tijdens de tweejaarlijkse conferentie van CalFlowers genaamd Fun ‘N Sun, in Carlsbad, Calif. Na de presentatie van het onderzoek discussieerden Sumner en een panel van leden van CalFlowers over kwesties van bloementelers en exporteurs. 

Het CalFlowers panel bestond uit de volgende leden: 
  • Steve Dionne van Wafex USA, panel moderator die al 20 jaar actief is in de bloemensector, een functie bekleedt in het bestuur van CalFlowers en twee keer voorzitter hiervan is geweest.
  • Michael A. Mellano, voorzitter van het bestuur en de vice president Teelt bij Mellano & Company, een derde generatie snijbloementeler- en distributeur in San Luis Rey, Calif.
  • Martin Meskers, directeur van snijbloemenkwekerij Oregon Flowers, Inc., in Aurora, die een vooruitstrevende mening over de legalisatie van cannabis heeft.
  • Patrick Dahlson, directeur van Mayesh Wholesale Florist en een actieve deelnemer binnen de bloemensector. Hij heeft in het bestuur gezeten van de Wholesale Florists & Florists Suppliers Association (WF&FSA) en de Society of American Florists (SAF)
  • Daniel A. Sumner, Ph.D., is Frank H. Buck Jr. Professor bij de Afdeling van Landbouw en Resource Economie bij de universiteit van California, Davis en directeur van het Agricultural Issues Center bij de universiteit van Californië. 
De presentatie van Sumner en het rapport van het AIC kan gevonden worden op de website van CalFlowers http://www.cafgs.org/2017-final-report-of-cannabis-impact-on-california-cut-flowers.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018