Beslag op onroerend goed en merk TiSento

Tholen - Vanwege mogelijke onregelmatigheden in het faillissement van de firma Gebrs. Zuijdgeest uit De Lier heeft curator E. Libosan beslag gelegd op het onroerend goed en het merk TiSento, nu in bezit van Veilingweg Vastgoed BV. "Naar mijn mening is het niet gegaan zoals het behoort te gaan", bevestigt curator Libosan.
 
De VOF Firma Gebrs. Zuijdgeest werd in augustus 2015 failliet verklaard. Na het faillissement bleek de hele onderneming verkocht, overgedragen en voortgezet onder de bv. Kwekerij Veilingweg. Die overdracht was eerder in het jaar al in gang gezet en begeleid door adviseur Elsman. Hij begeleidde volgens het faillissementsverslag ook de verkoop van het bedrijf en is sinds april 2015 bestuurder van Veilingweg Vastgoed B.V. en de daaraan gelieerde vennootschappen, waaronder ook de TiSento groep.
 
Het is onder meer zijn rol die volgens curator Libosan ter discussie staat. Hij vindt dat er paulianeus gehandeld is – ofwel dat de verdeling van de activa niet eerlijk is gegaan. "Daarover verschillen de heer Elsman en ik van mening en daarom is er nu beslag gelegd op de boedel. De rechter gaat hier een oordeel over vellen", aldus Libosan. Zolang er beslag ligt op het merk en het onroerend goed, kan dit niet verkocht of overgedragen worden. "Het is een bewarende maatregel, zodat alles goed uitgezocht kan worden."
 
Het faillissement werd al in de zomer van 2015 uitgesproken en zolang is Libosan er ook al mee bezig. Al in het eerste faillissementsverslag, in het najaar van 2015, werd er getwijfeld aan de gang van zaken. Dat dit nu in gang gezet wordt, komt volgens hem mede doordat de voormalige vennoten eerst nog in dienst waren van de nieuwe onderneming. "Inmiddels is er onenigheid ontstaan en komen er nieuwe verklaringen naar buiten."
 
Er zijn inmiddels verschillende dagvaardingen de deur uit, voor diverse betrokkenen in de zaak. "De procedure is net begonnen. Dit gaat nog wel even duren", besluit de curator.

Omdat het gaat om een oude zaak en omdat de standpunten nog aan de rechter worden voorgelegd, wil TiSento in dit stadium niet ingaan op de zaak. "We zijn volop in bedrijf en staan hier verder buiten", laat het bedrijf weten.
 
 

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018