Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
en dat geeft uitdagingen

Kas is geen 'doorstroombedrijf' meer

Tuinders hebben te maken met verschillende ontwikkelingen op het gebied van water en tuinbouw waardoor ze voor nieuwe uitdagingen komen te staan. De emissievrije kas en zoetwatertekorten leiden tot de noodzaak voor vergaande recirculatie en gebruik van stedelijk, industrieel of tuinbouwrestwater.

De glastuinbouw maakt een overgang mee van doorstroombedrijf (water in, water uit) naar een kas waar water zo lang mogelijk wordt vastgehouden (circulaire kas). Hieraan hangen risico’s voor plant- en mensgezondheid, maar ook kansen door minder verspilling van nutriënten en betere beheersbaarheid van de waterkwaliteit.

Het KWR heeft een artikel geschreven waarin recente ontwikkelingen rond de microbiologische waterkwaliteit in de kas gepresenteerd worden en hun potentie voor de praktijk besproken wordt.

Bron: Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer