LTO biedt agrarisch ondernemer hulp bij kiezen zorgverzekeringspakket

LTO Zorgcollectief heeft voor 2024 afspraken gemaakt met vijf zorgverzekeraars. De aanvullende pakketten zijn speciaal samengesteld voor ondernemers in de agrarische sector. Zo wordt er bijvoorbeeld meer fysiotherapie aangeboden en is er aandacht voor de mentale gezondheid. Maar er zijn nog meer verschillen. En een keuze is altijd persoonlijk. Waar moet men op letten bij het kiezen van een zorgverzekering? LTO geeft een aantal tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen.

De basisverzekering
De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals huisartsenzorg, zorg in een ziekenhuis, spoedeisende hulp en een aantal geneesmiddelen. Deze verzekering is verplicht voor iedereen en qua inhoud bijna overal hetzelfde. En tóch zijn er verschillen. Bijvoorbeeld door de hoogte die men kiest voor het vrijwillig eigen risico. Maar ook door de keuze om wel of niet gebruik te maken van niet-gecontracteerde zorgverleners. Denk hier dus goed over na.

Welke aanvullende verzekering?
Via LTO Ledenvoordeel kiest men sowieso voor een aanvullende verzekering. Maar ook hierin zitten grote verschillen. Bijvoorbeeld in het aantal behandelingen voor fysiotherapie, mondzorg of in de vergoeding van een bril, lenzen of specifieke geneesmiddelen. Daarnaast is er steeds meer behoefte aan zorg op het mentale vlak. Al de partners bieden extra’s via het collectief. Zo heeft VGZ een openup-dekking voor psychologische hulp om zo preventieve psychologische hulp te bieden voor boeren en tuinders die problemen, stress of zorgen hebben. Door op tijd hulp te vragen, kan men soms erger voorkomen. En dan is het wél fijn, als men die hulp niet direct zelf hoeft te betalen.

Tarief en extra’s: hier moet u op letten
Vergelijk het aanbod van de zorgverzekering die men nu heeft altijd met andere verzekeraars. Misschien krijgt men een vergelijkbaar pakket tegen een scherpere premie of zitten er meer voordelen in. Via het LTO Zorgcollectief krijgt men bij VGZ, CZ, Zilveren Kruis, Univé en De Friesland tot 15% korting op aanvullende pakketten en eventuele extra’s zoals meer fysiotherapie, mondzorg en extra preventiebudget.

Voor meer informatie:
LTO Ledenvoordeel
Agro Business Park 1
6708 PV Wageningen
Tel: 088 888 67 77
info@ltoledenvoordeel.nl
www.ltoledenvoordeel.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.