Energie-update: Venezolaans gas in de pijpleiding

Het nieuws wordt gedomineerd door de verkiezingen van morgen en waar het op energieprijzen, en meer specifiek prijzen voor gas en elektra aankomt, zijn bij ons weten over het afgelopen etmaal geen schokkende ontwikkelingen te melden. Wel is er nieuws: Shell zou op het punt staan een deal te sluiten met de regering van Venezuela om een groot gasveld voor de kust van het land te gaan exploiteren. Het zou gaan om een afspraak waarbij Shell gedurende 25 jaar 3 miljard kuub per jaar zou mogen winnen. Dit gas wordt dan naar een LNG fabriek in Trinidad en Tobago (waarvan Shell voor 50% eigenaar is) geleid, vanwaar het met schepen de wereld over kan.

Gasvraag daalt niet verder
Interessant is dat de gasvraag vorig jaar in Europa nog met 15% was gedaald, maar dat van een verdere daling in het afgelopen kwartaal geen sprake was. Lagere prijzen kunnen, zo weet energiespecialist Martien Visser, allicht worden weggestreept tegen een lagere industriële productie:


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.