Bijeenkomst Greenport Aalsmeer en ROC Nova College

Tijdens een bijeenkomst op donderdag 23 november met het ROC Nova College wordt nagedacht over hoe jongeren en zij-instromers te informeren welke carrièrekansen de tuinbouwsector te bieden heeft. De kandidaten die wel hun weg naar de sector vinden, hebben in hun opleiding nauwelijks kennis opgedaan over de tuinbouwsector.

Het ROC Nova College en Greenport Aalsmeer (namens het bedrijfsleven) zijn een samenwerking gestart om het onderwijs beter aan te laten sluiten op de praktijk in de sector: specifiek gericht op (data)technologie, logistiek, e-commerce en laboratoriumtechniek. De wens is om langjarig samen te werken zodat het onderwijs praktijkgericht ontwikkeld kan blijven worden. Om dat mogelijk te maken zal eind 2023 een subsidie aangevraagd worden bij het Regionaal Investeringsfonds MBO (RIF).

In de voorbereiding daarop zijn er gesprekken gevoerd met een aantal bedrijven uit de gehele tuinbouwketen: van veredeling tot kweker en van handel tot logistiek. Onderwerp van gesprek waren de wensen en behoeften van deze bedrijven ten aanzien van de zogenaamde ‘grijze’ functies (eisen en competenties) en ten aanzien van het hiervoor benodigde onderwijs (inhoud).

Met de input uit die bijeenkomst heeft het Nova College een conceptprogramma ontwikkeld. Dit conceptprogramma wordt op 23 november a.s. aan een bredere groep bedrijven voorgelegd. Doel van de bijeenkomst is om het programma waar nodig aan te scherpen en te complementeren. Daarnaast wordt in het kader van de RIF-aanvraag ook geïnventariseerd welke bedrijven bij kunnen en willen dragen aan de (door)ontwikkeling van het genoemde programma.

De bijeenkomst vindt plaats op 23 november a.s. om 13.00 in Aalsmeer. Aanmelden kan door een mail te sturen naar monique@greenportaalsmeer.nl. De locatie en agenda van de bijeenkomst ontvangt men een week van tevoren.

Bron: Greenport Aalsmeer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.