Oprichter Danziger viert 100ste verjaardag

2023 is een bijzonder jaar voor Danziger. Niet alleen bestaat de veredelaar 70 jaar, afgelopen week vierde de oprichter van het bedrijf Ernest Danziger bovendien zijn 100-ste verjaardag.

Ernest Danziger startte begin jaren vijftig samen met zijn vrouw Zehava Danziger begin jaren vijftig een eigen bedrijf, niet vermoedende dat deze in 2023 zou uitgroeien tot een wereldwijd leverancier van ruim 750 miljoen planten en stekken. Het is daarmee niet overdreven te stellen dat, zoals men zelf ook stelt, ‘weinig individuen een zo onuitwisbare indruk op de internationale sierteeltsector hebben achtergelaten als Ernest Danziger.’

Ernest, die zijn werkzame leven ooit begon op een tractor, heeft zijn bedrijf gebouwd vanuit de filosofie in je werk vrede te vinden. Hij zou zich als ondernemer onderscheiden door zijn vermogen om buiten de gebaande paden te denken. “Hij is een echte innovator, die uitdagingen omzet in kansen en de weg vrijmaakt voor het succes van zijn team. Zijn levensverhaal is een bewijs van de kracht van creativiteit en het belang van het omarmen van onconventionele paden bij het nastreven van je dromen.”

Ook was Ernest iemand die vroeg de kracht van (langdurige) samenwerking zag en begreep. “Zijn levensverhaal is een bewijs van de kracht van samenwerking in het opbouwen van een bloeiende onderneming.”

Nu, zelfs op 100-jarige leeftijd, is Ernest nog een geducht pingpongspeler. “Het is nooit zo erg als het lijkt”, stelt hij iedereen altijd gerust, zelfs in uitdagende tijden zoals de afgelopen maand in Israël. "We hebben de afgelopen jaren samen zoveel uitdagingen gezien, maar we weten dat we een sterk en veerkrachtig team hebben, een geweldig land en loyale partners die onze vrienden zijn geworden. Dat is alles wat we nodig hebben om welke obstakel dan ook te overkomen”, zo liet hij de man op zijn eeuwfeest optekenen.

Het is in dezelfde geest dat Micha en Gaby Danziger, zijn zonen, het bedrijf de afgelopen 47 jaar hebben geleid, samen met Ori Danziger, die als derde generatie 12 jaar geleden instapte. Samen blijven ze bruggen bouwen, partnerschappen smeden en door de toekomst navigeren met de onwrikbare overtuiging dat we met een vleugje innovatie, passie en groots dromen alles bereikt kan worden.

Voor meer informatie:
Danziger
www.danzigeronline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.