Terugblik 1 jaar LLTB-voorzitter: "Het was een bewogen jaar"

Op 17 november 2022 is Thijs Rompelberg (35) officieel benoemd tot voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond. Hij nam het stokje over van León Faassen. Een jaar later blikt hij bij de bond terug op zijn eerste jaar als voorzitter.

In het afgelopen jaar speelden diverse belangrijke agrarische thema’s, zoals de stikstofopgaven en het Limburgs Programma Landelijk Gebied (LPLG).

Bewogen
Als het gaat om de belangenbehartiging spreekt hij in het algemeen van een ‘bewogen jaar’. ‘Persoonlijk heb ik het als plezierig ervaren. Onder andere de ledenbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken geven me energie, omdat ik de drive zie bij agrariërs om hun bedrijf verder te ontwikkelen. Als ik kijk naar de inhoudelijke thema’s dan was het een heel druk jaar. Onder andere met het Landbouwakkoord waar LTO Nederland heel erg druk mee is geweest. Zeker in de eerste helft van dit jaar. Maar ook speelde de uitwerking van het Limburgs Programma Landelijk Gebied met betrekking tot de stikstof en wateropgaven die we hebben een grote rol.’

Hieronder is een interview met Thijs te bekijken.

Bron: LLTB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.