Spaargaren van Doorn sluit aan bij Air So Pure

Air So Pure introduceerde tijdens Trade Fair Aalsmeer een nieuw lid en nieuwe productgroep: Spaargaren van Doorn is met Livistonia rotundifolia sinds 1 november 2023 aangesloten bij telersvereniging Air So Pure.

Spaargaren van Doorn uit Nieuwveen is teler van de Livistona rotundifolia, ook wel bekend als de waaierpalm. Als grootste leverancier van deze sterk luchtzuiverende palm, met de gehele toeleveringsketen in eigen beheer, is Spaargaren een mooie toevoeging aan Air So Pure.

Opgericht door Piet Spaargaren en Siebren van Doorn in 1984, begon Spaargaren van Doorn als een kwekerij in Sri Lanka. In de jaren ’90 ontwikkelde het bedrijf exclusieve plantenarrangementen met natuurlijke materialen, wat een succes bleek. Na 30 en 14 jaar in het bedrijf gewerkt te hebben, namen John Blommesteijn en Ula Jarka op 1 januari 2022 het bedrijf over. John: “Air So Pure is een modern merk en past in ons duurzaamheidsverhaal. In de huidige markt wordt samenwerken steeds belangrijker; door lid te worden van Air So Pure zetten we weer een mooie stap naar de toekomst.”.

Duurzaamheid staat bij deze kweker centraal, met aandacht voor hergebruik van mest en cocos-dust en de handgedraaide aardewerkpotten. Naast de planten presenteert Spaargaren van Doorn ook een eigen productlijn met keramiek en aardewerk. De kracht van het bedrijf is naar eigen zeggen de rechtstreekse import uit Sri Lanka, waar de kennis van de lokale bevolking volop wordt benut en talloze kansen worden geboden aan de werknemers.

Air So Pure is blij met de toetreding van Spaargaren van Doorn. Met de Livistona wordt het brede assortiment verder uitgebreid. Deze plant, met zijn kenmerkende waaierbladeren en luchtzuiverende kwaliteiten, voegt zich nu samen met de Kentia en Areca in het rijtje van luchtzuiverende palmen van Air So Pure.

Air So Pure is opgericht en telt inmiddels 14 leden, die gezamenlijk beschikken over een uitgebreide collectie van 17 productgroepen en ruim 170 artikelen.

Voor meer informatie:
Spaargaren van Doorn B.V.
Molenkade 20
2441 CM Nieuwveen
Tel.: +31(0)6 46 26 40 63
kwekerij@spaargarenvandoorn.nl
www.spaargarenvandoorn.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.