Vietnamese delegatie bezoekt sierteelt ter ere van 50-jarige samenwerking

Van 6 tot en met 9 november bezocht een Vietnamese delegatie van overheidsvertegenwoordigers, onderwijsinstellingen en kwekers uit de drie provincies Lam Dong, Dong Thap en Son La de Nederlandse tuinbouwsector. De organisatoren van deze handelsmissie waren onder andere de Nederlandse Ambassade in Vietnam, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het Netherlands Vietnam Horti Business Platform en de Dutch Greenhouse Delta. Hun doel was om kennis te delen, mogelijke samenwerkingen te onderzoeken en de samenwerking in het algemeen van de sierteelt versterken.

Vietnam staat al enkele jaren in de belangstelling vanwege de potentie in de tuin- en sierteelt. De verschillende klimaten in het land, de jonge en en ambitieuze bevolking, de grote binnenlandse markt, de groeiende consumentengroep en het gunstig klimaat voor buitenlandse investeringen zorgen daarvoor.

Deelnemers aan de sierteeltmissie waren onder meer kwekers en kwekersverenigingen, onderwijsinstellingen en overheidsvertegen-woordigers uit de provincies Lam Dong, Dong Thap en Son La. in Vietnam. Het areaal voor de kweek van snijbloemen, sierplanten en sierbloemen is 45.000 hectare groot. Lam Dong is daarin het belangrijkste teeltgebied. Dit jaar vieren Nederland en Vietnam 50 jaar diplomatieke banden.

50 jaar bilaterale betrekkingen
Al meer dan 400 jaar hebben de inwoners uit beide landen contact met elkaar. Op 12 december vorig jaar bezocht premier Pham Minh Chinh het World Horti Center als onderdeel van zijn officieel bezoek aan Nederland. Tijdens zijn toespraak benadrukte hij de wens van Vietnam om samen te werken met Nederland op het gebied van de tuinbouw.

De leliebol "Sutodo" van Onings Holland Flowerbulbs werd gedoopt tijdens de Sierteeltconferentie Nederland-Vietnam ter ere van 50 jaar diplomatieke betrekkingen.

Programma
Onderdeel van het programma waren bijeenkomsten met Nederlandse overheidsfunctionarissen en sectororganisaties. Ook bezocht de delegatie de Sierteeltconferentie Nederland-Vietnam, de Trade Fair op de bloemenveiling Royal Flora Holland in Aalsmeer en de International Floriculture Trade Fair in Vijfhuizen.

Tenslotte bracht de afvaardiging een bezoek aan KP Holland, Onings Holland Flowerbulbs en Arcadia Chrysanten, een teler gespecialiseerd in snijgroenten. Daar kregen ze een presentatie van Ridder over waterbeheer en klimaatbeheersing. Ook Koppert en Anthura, de veredelaar van Anthuriums en Orchidee├źn, werden gepresenteerd aan de afvaardiging.

Voor meer informatie:
Dutch Greenhouse Delta
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk
Tel.: +31 6 25 27 60 71
info@dutchgreenhousedelta.com
www.dutchgreenhousedelta.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.