René van Egmond, C Leeuwenburg

"Van lieverlee zijn wij uitgegroeid tot dé leverancier in kerstdecoratie"

Tholen - René van Egmond is een van de mannen die bij C Leeuwenbrug verantwoordelijk is voor de inkoop en verkoop. De laatste jaren is met name de verkoop van kerstartikelen geëxplodeerd. “We doen dat al een jaar of vijftien, maar het is een soort uit de hand gelopen hobby geworden. Elk jaar wordt het meer, de volumes zijn steeds groter geworden en vanaf begin oktober tot in december hebben we er onze handen vol aan.”

Afhankelijk van het seizoen variëren de producten en de klanten enorm. “In de winter doen we veel tulpen, met de Kerst kerstartikelen, ‘s zomers veel zomerbloemen. Het is eigenlijk altijd druk, maar dat is natuurlijk ook de bedoeling. Toch zijn het vooral de kerstartikelen waar het bedrijf de laatste jaren steeds sterker om bekend staat.”

Bij kerstartikelen moet men vooral denken droogbloemen en bijstekers met bijv. (dennen)appels of grasballen erop. Daarnaast worden ook verse bloemen ingekocht en geverfd of geglitterd, al naar gelang de vraag, wat elk jaar weer een verrassing is. “Dat wij hier zo hard in gegroeid zijn, komt volgens mij enerzijds omdat anderen ermee gestopt zijn. Het is handel dat je moet kunnen voorfinancieren en dat kan niet iedereen. In een container zit misschien voor 30 of 40 duizend euro handel. Die bestel je maanden van te voren, en als dat er 3 of 4 zijn, dan heb je anderhalve ton uitstaan. Daarnaast hebben wij inmiddels een dermate groot assortiment opgebouwd dat je bij ons gewoon verreweg de meeste keus hebt.”

Het is niet het soort handel waarbij typisch grote marges gehaald worden, vertelt René. “Er zit min of meer een limiet op, zo hebben we bijvoorbeeld altijd te maken met containerprijzen en prijzen van grondstoffen, terwijl tegelijkertijd winkels op deze artikelen doorgaans ook geen grote marges pakken. Maar de vraag is groot, afzet vindt vooral plaats op Engeland en Frankrijk, maar gaat heel Europa door. Engeland is onze grootste markt, het is wonderlijk hoe gek die Engelsen op bijstekers zijn.”

De geschiedenis van C Leeuwenburg gaat flink wat jaartjes terug. Na een tijdje ondernemen met een compagnon startte Cees Leeuwenburg in 1950 zijn eigen bloemenhandel. Op goed moment kwamen zonen Hans en Wim in het bedrijf en deze mannen leiden de zaak nog altijd. De thuishaven is Rijnsburg, ook heeft men een box op Naaldwijk. Vanuit Rijnsburg worden ook klanten op Aalsmeer beleverd.

René werkt al 30 jaar bij C Leeuwenburg. Elke dag gaat de wekker om 3 uur en is alle handel eenmaal gelopen dan is hij rond een uur of 3 of 4 ’s middags weer thuis. Geen geluier dus, maar hij voelt zich goed op zijn plek. “Het is werken natuurlijk, maar ik denk dat de mensen binnen ons bedrijf veel vrijheid hebben. Als het onder de streep maar klopt en dat doet het gelukkig al jaren. Ook werken de mensen er lang, er is praktisch geen verloop. Bij mijn weten is er zelfs nog nooit iemand weggegaan, tenzij hij met pensioen ging.”

Voor meer informatie:
René van Egmond
C. Leeuwenburg
Laan van Verhof 3
2231 BZ Rijnsburg
Tel.: 071 4094315
info@cleeuwenburg.nl
www.cleeuwenburg.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.