Waar moet huisvesting voor echtparen en stellen aan voldoen?

Regelmatig komt vanuit de praktijk de vraag naar het huisvesten van stellen boven. Glastuinbouw Nederland zet daarom de voornaamste "regels" op een rijtje:

  • Wet goed verhuurderschap: wanneer een gemeente een vergunningsstelsel voor de verhuur aan arbeidsmigranten instelt, dan kunnen er eisen worden gesteld aan het aantal personen per kamer. Iedere bewoner moet dan kunnen beschikken over een eigen afsluitbare kamer. Dat geldt alleen voor arbeidsmigranten die geen huishouden vormen. Anders gezegd: een stel mag gewoon bij elkaar liggen. Zie hiervoor artikel 8, lid 2 van de Wet goed verhuurderschap.
  • AKF-norm: bij alle huisvesting geldt dat er maximaal twee personen per kamer mogen overnachten. Een uitzondering geldt voor tijdelijke huisvesting (seizoenshuisvesting) waarvoor geen maximum geldt. Zie hiervoor norm 1.5.
  • SNF-norm: op dit moment geen maxima aan aantal personen per kamer. Met ingang van 1 januari 2025 geldt een maximum van twee per kamer, ongeacht de woonvorm.

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.