Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Te laat voor subsidie? Check op tijd de mogelijkheden

‘U bent te laat met deze subsidieaanvraag.’ Dat wilt u als ondernemer niet horen als u op het punt staat om bijvoorbeeld te investeren in nieuwbouw of een energiezuinige installatie of machine.

Subsidies zijn er niet voor niets. De overheid wil er specifieke investeringen mee stimuleren, vaak ten behoeve van het klimaat en duurzaamheid. Een subsidie kan een investering voor een ondernemer rendabel maken. Maar veel subsidieregelingen zijn tijdelijk en moeten voor een bepaalde datum worden aangevraagd.

Het is daarom nooit te vroeg om te informeren naar de mogelijkheden voor subsidie, stelt Kees Poortvliet van Flynth. Bovendien leert de ervaring dat projecten die een goede voorbereidingsfase doorlopen, de grootste kans hebben om uiteindelijk subsidie toegekend te krijgen.

De komende periode komt er opnieuw een aantal interessante subsidieregelingen aan. Zoals:

  • duurzaamheidscertificering op nieuwbouw
  • demonstratieprojecten waarbij waterstof wordt toegepast
  • aanleg van lokale warmtenetten in de glastuinbouw
  • opwekken en gebruikmaken van hernieuwbare en duurzame energie
  • ontwikkelen van circulaire processen voor grondstoffen en afvalstromen
  • energiebesparing in de maakindustrie

Daarnaast staat voor de agrarische sector het nieuwe subsidieprogramma vanuit het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid in de startblokken. Dit is het vervolg op het POP3-subsidieprogramma voor landbouwers die hun bedrijf moderner en duurzamer willen maken. De thema’s richten zich op biodiversiteit, klimaat en waterkwaliteit.

Vaker haalbaarheidsstudie gevraagd
Steeds vaker wordt bij subsidietrajecten om een haalbaarheidsstudie gevraagd. Zo’n studie beschrijft beknopt een plan van aanpak, inclusief doelstellingen. Ook wordt daarin een indicatie gegeven voor de financiering. Verder staat er een verkenning naar mogelijke vergunningen in. Op basis van deze haalbaarheidsstudie beoordeelt de subsidieverstrekker of een project daadwerkelijk kans van slagen heeft.

Even voor gaan zitten
Een haalbaarheidsstudie doe je niet zomaar op een achternamiddag. Het vraagt specifieke kennis over vergunningen en financiering. De subsidieadviseurs van Flynth zijn gespecialiseerd op actuele thema’s als duurzaamheid, innovatie en energie. Zij hebben de expertise om subsidieprojecten te begeleiden van haalbaarheidsstudie tot vaststellingstraject.

Voor meer informatie:
Flynth
Tel: +31 (0)88 2367777
[email protected]
www.flynth.nl

Publicatiedatum: