Resultaten met Virtuele Lysimeter zijn goed, nu zoeken naar verdere implementatie

De emissie vanuit de grondteelt moet worden beperkt om te kunnen voldoen aan de normen van de Kaderrichtlijn Water. De Virtuele Lysimeter is daarin een belangrijk hulpmiddel. Binnen het afgeronde project Zorgplicht grondgebonden teelten is - mede met financiering vanuit Stichting Kennis in je Kas - een virtuele lysimeter ontwikkeld. De Virtuele Lysimeter stelt telers van grondgebonden gewassen in staat het beregeningsoverschot te minimaliseren, zodat zij daarmee te kunnen voldoen aan de ‘zorgplicht’ uit het activiteitenbesluit glastuinbouw.

De virtuele lysimeter beoogt een versimpelde weergave te geven van de opbouw van een bodem in een kas, waarvoor rekening wordt gehouden met de textuur (zand, klei, silt), de organische
stofgehalten en de dichtheid per laag (beeld genomen uit het rapport Validatie van de Virtuele Lysimeter)

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de (resultaten van) de verschillende proeven die er de afgelopen tijd op verschillende teeltbedrijven zijn gedaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.