Kennisproject moet energiebalans in Broekpolder bevorderen

Met een project voor een snelle overgang naar duurzame energie willen gebiedscoöperatie Broekpolder2040, Glastuinbouw Nederland en Greenports Nederland het tuinbouwgebied een flinke duw geven om slimme duurzaamheidsplannen te maken. Het doel van het project is een goede energiebalans in de polder te bevorderen, zo valt te lezen bij WOS. Het ontwikkelen van een gebied met bedrijven en bewoners is volgens Erik Persoon een complexe aangelegenheid. Hij is voorzitter van de Coöperatie Broekpolder2040.

Het project is eind deze zomer gestart. Robert Solleveld van Greenports Nederland: "We stellen nu een cursuskalender op en ontwikkelen de cursussen die we gaan geven. Daarvoor hebben we vanuit het programma Kas als Energiebron al een redelijke basis liggen, want het is niet nieuw wat we hier doen. De eerste contacten met enthousiaste ondernemers zijn gelegd en daar willen we graag mee aan de slag gaan. Tegelijkertijd vragen we stakeholders om met ons mee te denken over de visies, zodat we scenario's breder kunnen wegzetten en draagvlak kunnen creëren."

Lees hier het hele artikel bij WOS.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.