Officiële opening bewortelingsbedrijf Deliflor Hoogveld 25 november 2023

Op zaterdag 25 november vindt de officiële opening plaats van Deliflor Hoogveld in Nieuwaal. Van 10.30 tot 17.00 uur is er een open dag voor klanten, bedrijven uit de regio, familie, kennissen en andere geïnteresseerden. Deliflor Hoogveld bewortelt chrysantenstekken vanuit dit nieuwe innovatieve bedrijf sinds dit voorjaar. De hoge mate van robotisering, automatisering en een 3-lagen-teeltstysteem maken deze nieuwbouw uniek en vooruitstrevend.

Er is geïnvesteerd in 42 steekrobots die de onbewortelde stek in het substraat planten. Een mobiel roltafelsysteem transporteert 6000 roltafels met stekken vervolgens geheel automatisch door het bedrijf. Stekken worden in zo’n 12 dagen door 3 teeltlagen getransporteerd met op elke laag een gericht licht- en vochtregime waar de stek in die betreffende fase behoefte aan heeft. De onderste 2 teeltlagen zijn daglichtloos en worden alleen belicht met LED, in de bovenste laag wordt de stek afgeteeld met een combinatie van daglicht en LED.

Een ingenieus liftsysteem transporteert de kisten met stek automatisch vanaf teeltlaag 3 naar beneden, stapelt de kisten en voorziet deze direct van partijstickers. Zo’n 12 miljoen stekken worden zo wekelijks beworteld en afgeleverd bij de klant.

De nieuwbouw van Deliflor Hoogveld is met recht een technisch hoogstandje. De benodigde stroom voor alle technische innovaties wordt opgewekt via zonnepanelen (0,5MW) en 2 WKK’s (3,2MW).

Deliflor Hoogveld is een joint venture tussen Kreling Beheer B.V. en Deliflor Beheer B.V.

Voor meer informatie:
Deliflor Hoogveld
Hogeweg 16
5313 BA Nieuwaal
hoogveld@deliflor.nl
www.deliflorhoogveld.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.