Provincie Zuid-Holland ondersteunt sierteeltregio

Provincie Zuid-Holland ondersteunt Regio Deals Delft, Waterweggemeenten, Drechtsteden-Gorinchem, Zuid-Hollandse Delta en de sierteeltregio.

Voor de vijfde tranche (2024) Regio Deals worden vanuit Zuid-Holland 5 aanvragen ingediend. Het gaat om 3 stedelijke regio’s: Delft, Waterweggemeenten en Drechtsteden-Gorinchem. En 2 meer landelijke regio’s: Zuid Hollandse Delta en de Sierteeltregio (ligt gedeeltelijk in Noord-Holland). Door middel van een brief heeft de provincie Zuid-Holland aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties laten weten dat ze de 5 aanvragen ondersteunen. In de Regio Deals werken Rijk en regio samen aan een betere woon-, werk- en leefomgeving voor inwoners en ondernemers in de regio.

De provincie heeft aan de regio’s ondersteuning geleverd en meegedacht over de inhoud van de aanvragen. In de uitvoering van deals blijft Zuid-Holland samen optrekken met de regio’s.

In een brief aan de minister zijn de aanvragen inclusief de provincie Zuid-Holland onderbouwing terug te lezen. Hieronder in het kort:

Sierteeltregio
De aanvraag vanuit de sierteeltregio’s Duin- en Bollenstreek, Aalsmeer en Boskoop is gericht op het creëren van een weerbare en vitale landelijke regio, met een toekomstbestendige arbeidsmarkt en een circulair sierteeltcluster. De brede welvaart is op dit moment gunstig (behalve voor jongvolwassenen en arbeidsmigranten), maar als er niets gebeurt kan dat in de toekomst voor de gehele regio veranderen. De 3 normaal gesproken op zichzelf gerichte clusters met eigen teelt hebben elkaar gevonden in het zoeken naar een oplossing voor de gedeelde opgaven.

De brief is hier te bekijken.

Bron: Provincie Zuid-Holland


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.