Start nieuwe rondes Tuinbouw Battle in regio Aalsmeer

De leerlingen van basisscholen De Springschans en De Dolfijn in Uithoorn waren volgens Greenport Aalsmeer blij verrast toen ze op maandag 13 november hun teeltkarren in ontvangst namen. De opbrengst komt volledig ten goede van de leerlingen en de school.

Er zitten ruim vierhonderd tulpenbollen in de kratten die op de mobiele teeltinstallatie staan. De verzorging van de bollen ligt volledig in handen van de jonge tulpenkwekers. Ze moeten er zelf voor zorgen dat de bollen voldoende licht krijgen, ze met hun wortels in het water staan en op het juiste moment geoogst worden. Met speciale LED-verlichting, een tijdschakelaar en goede uitleg van oud-kwekers zijn de leerlingen verzekerd van een goede oogst.


De Dolfijn

Als de tulpen zijn geoogst, bepalen de leerlingen zelf wat ze met de tulpen doen. Weggeven of verkopen? Wie zijn dan de gelukkigen en waarom? En als ze verkocht worden: tegen welke prijs doe je dit en hoeveel tulpen doe je in een bosje? Hoe ga je de tulpen verpakken? Over al deze vragen moeten de leerlingen met elkaar nadenken: samenwerken, naar elkaar luisteren en een plan maken.

Battelen
Tijdens deze battle gaan de leerlingen niet alleen zelf kweken, maar gaan ze ook ‘de strijd’ aan met de andere deelnemende scholen in de regio: welke school kweekt de mooiste tulpen, schrijft het leukste verslag of verzint een originele manier om de zelfgekweekte tulpen te verkopen? Deze school wint de battle. In deze editie van de Tuinbouw Battle doen in drie rondes bijna 400 leerlingen van zes scholen uit de regio mee. Naast De Springschans en De Dolfijn zijn dat De Oosteinderschool, De Jozefschool en IKC Triade uit Aalsmeer en OBS Kudelstaart Dalton uit Kudelstaart.


De Springschans

Kennismaken
Het doel van de Tuinbouw Battle is om leerlingen kennis te laten maken met de tuinbouw. Alle aspecten van de sector komen in de battle aan bod: van teelttechniek en marketing tot aan handel, verkoop en prijsbepaling. De leerlingen maken volgens Monique van Weerdenburg van Greenport Aalsmeer op een leuke manier kennis met de tuinbouw. “We kweken in deze regio miljoenen bloemen en planten die de hele wereld over gaan. Maar het is voor de tuinbouwbedrijven moeilijk om goed gekwalificeerde medewerkers te vinden. Met dit project maken leerlingen kennis met deze innovatieve sector waardoor ze in de toekomst misschien wel kiezen voor een carrière in de tuinbouw.”

Fotocredits: Greenport Aalsmeer.

Bron: Greenport Aalsmeer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.