via Rainlevelr

Delflandse tuinders inmiddels goed voor 3 polderbergingen

In oktober 2023 bereikte Rainlever het aantal van 74 operationele deelnemers. Samen zijn zij goed voor 385 hectare aangesloten glas. Dit is ruim 10% van het totale glasareaal in Delfland. Bij opvang van 10 mm neerslag levert dit een berging op van 38.500 m3, grofweg zoveel als 3 polderbergingen.

Eén van de deelnemers is Ted Vijverberg van Kwekerij Ted Vijverberg. "Ik fiets graag. En als je dan door het Westland fietst, zie je bij een groot aantal bedrijven borden van Rainlevelr staan. Dat prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Steeds regelmatiger las ik er ook over in vakbladen en nieuwsbrieven. Het is helaas zo dat buien steeds heftiger worden, daar heeft gewoon iedereen last van. Om dan als kweker bij te kunnen dragen aan het verminderen van de wateroverlast, dat vond ik wel wat! Door ruimte te maken in ons bassin bij zware regenval kan ik iets goeds doen voor de omgeving. Dus toen ons waterbassin gerenoveerd moest worden, was dat voor mij het moment om in te stappen bij Rainlevelr.

Ondanks dat we in een drukke periode zaten heeft het ons eigenlijk geen tijd gekost. Gai neemt als accountmanager van het Hoogheemraadschap veel werk uit handen door de leveranciers te informeren. Die kennen inmiddels ook het klappen van de zweep wel."

Voor meer informatie:
Rainlevelr
www.rainlevelr.com

Gai Vegter
gvegter@hhdelfland.nl
06 31 63 29 05

Hugo Vreugdenhil
hvreugdenhil@hhdelfland.nl
06 11 71 78 91

Saskia Jouwersma
gietwaterbassins@hhdelfland.nl
sjouwersma@hhdelfland.nl
06 46 42 4928


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.