Terugblik op de Netherlands-Vietnam Floriculture Conference

De Netherlands-Vietnam Floriculture Conference markeerde het begin van de sierteeltmissie van Vietnam naar Nederland, met betrokkenheid van overheidsvertegenwoordigers, onderwijsinstellingen en telers uit drie verschillende Vietnamese provincies.

De conferentie stond in het teken van de teelt van bloemen en sierplanten en benadrukte de samenwerking tussen Nederland en Vietnam. Deze samenwerking, geworteld in een lange geschiedenis, biedt veel potentie voor de toekomst. In Vietnam beslaat het teeltgebied voor snijbloemen, sierplanten en sierbloemen 45.000 hectare, met Lam Dong als belangrijk teeltgebied.

Een belangrijke mijlpaal in de diplomatieke betrekkingen werd gemarkeerd tijdens de conferentie. Ter ere van 50 jaar diplomatieke banden werd de "Sutudo" Leliebol van Onings Holland Flowerbulbs (Paul Onings) gedoopt door Ingrid Korving, Landbouwraad van het Koninkrijk der Nederlanden in Vietnam, en Vo Thi Ngoc Diep, Handelsraad van de Vietnamese Ambassade in Den Haag.

Bovendien benadrukten de toespraken tijdens de conferentie de betekenis en potentie van de samenwerking. Presentaties van de provincies Lam Dong, Dong Thap en Son La belichtten investerings- en handelsmogelijkheden in deze Vietnamese provincies. Nederlandse bedrijven en de Vietnamese delegatie kregen de kans om te netwerken. Het programma werd afgesloten met een interactieve rondleiding door het World Horti Center.

Bron: nvhortiplatform.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.