Energie-update: Stijging gasprijs bij geringste onrust

De gasprijs is, in wat een rustige week moest zijn, stiekem toch weer gestegen donderdag. De TTF-prijs voor december sloot op 48,1 euro per megawattuur af. De oorzaak? Oorlogsonrust. Vrijdagochtend ligt de gasprijs weer in de 46-eurorange.


TTF-gasprijs contract 'december 2023' t/m 9 november 2023. Klik hier voor vergroting en de meest actuele cijfers.

Bij BNR zegt energie-expert Jilles van den Beukel van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS): "Dit is meer stap opzij dan een daadwerkelijke stijging van de gasprijs."

De meeste gasprijzen zijn ongeveer gelijk gebleven in vergelijking met vorige week, constateert AgroEnergy in een nieuwe weekupdate vanuit Rotterdam. Een opmerkelijke verandering heeft zich voorgedaan bij de dagelijkse gasprijs, stipt men daarin aan. "Aan het einde van vorige week lag deze prijs nog ongeveer 9 ect/m3 lager dan de prijs voor het decembercontract. Deze week is er echter een verdere stijging te zien, waarschijnlijk vanwege de naderende maand december, waardoor het prijsverschil tussen beide contracten kleiner wordt." Lees hier de hele update.


Update gasleveringszekerheid vanuit het ministerie van EZK, 10 november


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.