Minister Adema ontmoet jonge telers bij bezoek aan Westlandse Broekpolder

Op uitnodiging van gemeente Westland kreeg minister Adema een rondleiding in de Westlandse Broekpolder. Minister Adema kreeg uitleg over hoe de toekomstige Broekpolder ruimte biedt aan groen, waterberging en glastuinbouw. Zo ging hij langs bij Roots Growers en ging hij in gesprek met drie jonge tuinders.

Erik Persoon, voorzitter van de Coöperatie Broekpolder2040: “Er ontstond een mooi gesprek tussen generaties over duurzaamheid en verantwoordelijkheden. De belangstelling vanuit de minister voor familiebedrijven en de energietransitie waarderen we zeer!”

Herstructurering
De Coöperatie Broekpolder2040 werkt aan de herstructurering en verduurzaming van een gebied dat 600 hectare groot is. De coöperatie wil met haar ambities en aanpak een blauwdruk zijn voor de hele glastuinbouwsector in Nederland. Daarom werkt de coöperatie met de gemeente aan een plan om de sector ook in de toekomst voor Nederland te behouden. Wethouder Varekamp: “Dit kun je alleen samen doen. De minister heeft dat ook vandaag met eigen ogen kunnen zien.”

Minister Piet Adema, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV): “Het is mooi om te zien hoe bewoners, tuinbouwondernemers en overheden in de Broekpolder nauw samenwerken aan de ontwikkeling van dit gebied. Deze gebiedsgerichte aanpak biedt de glastuinbouwsector een breed gedragen toekomstperspectief. Het is een inspirerend voorbeeld hoe de glastuinbouwsector kan werken aan verduurzaming en de ambitie om in 2040 klimaatneutraal te opereren. En hoe gezamenlijk een duurzame impuls aan een gebied kan worden gegeven.”

Wethouder Varekamp deelt dat beeld. Varekamp: “De ambities van de coöperatie onderstrepen we als gemeente. In het afgelopen jaar hebben we als gemeente meermaals aandacht gevraagd voor het perspectief voor ondernemers en de sector als geheel. In de Broekpolder kwam die vraag nogmaals scherp naar voren en ik heb er vertrouwen in dat we daar samen een antwoord op kunnen geven: ondernemers, bewoners, gemeente en het Rijk.”

Bron: Gemeente Westland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.