Klimaat- en Energiekieskompas online

Sinds deze week staat het Klimaat- en Energiekieskompas van de NVDE online. Door 27 stellingen over klimaat en energie in te vullen, komen kiezers erachter hoe hun eigen opinies zich verhouden tot de posities van politieke partijen.De stellingen gaan over alle aspecten van de energietransitie en het klimaatbeleid. Welke vormen van duurzame opwek zitten er in de toekomstige energiemix? Welke ruimte krijgt de luchtvaart? Waar moet de rekening van ontwikkelingen in de industrie of de gebouwde omgeving terecht komen? Hoeveel dwang mag de overheid uitoefenen? En wat is (ook in mondiaal perspectief) rechtvaardig? Per stelling zijn vijf antwoorden mogelijk, variërend in mate van instemming.

Na het invullen van de stellingen ziet de kiezer waar hij of zij staat ten opzichte van de 18 politieke partijen die nu al in de Kamer zitten of op minstens een zetel gepeild worden. Het politieke landschap wordt gepresenteerd langs twee assen: links/rechts en behoudend klimaatbeleid/activerend klimaatbeleid.

Het Klimaat- en Energiekieskompas van de NVDE is hier in te vullen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.