MPS en Decorum gaan samenwerken

MPS en Decorum gaan de samenwerking aan. Ze hebben hiervoor dinsdag tijdens de aftrap van de Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer een raamovereenkomst ondertekend. In deze raamovereenkomst wordt overeengekomen om met de diensten van MPS, Decorum en haar aangesloten leden verder te helpen verduurzamen. De raamovereenkomst heeft betrekking op certificatie volgens de FSI-richtlijnen. Dit omvat de certificatiediensten MPS-ABC, MPS-GAP en MPS-SQ en de HortiFootprint Calculator.

Raymond Scheepens (Area Manager) was aanwezig namens MPS en tekende de raamovereenkomst samen met Stef de Jong (Manager Verenigingszaken & Business Development Manager) bij Decorum. Hij werd vergezeld door Charl Goossens van Gova (kweker).

Op dit moment voldoet een Nederlandse kweker aan de FSI-richtlijnen wanneer zij beschikken over een MPS-ABC en MPS-GAP certificaat. Decorum heeft de ambitie om te acteren als voorloper op het gebied van duurzaamheid en stimuleert haar leden daarom om ook een MPS-SQ certificaat te behalen en de footprint te laten berekenen. Dit heeft als doel om een zo duurzaam mogelijk product in de markt te zetten, maar ook om inzicht te krijgen in de impact van de producten. Naar aanleiding van deze inzichten kunnen kwekers actief aan de slag om de footprint te reduceren.

De ondertekende raamovereenkomst zal in werking treden vanaf 1 januari 2024 en heeft een looptijd van drie jaar. Op dit moment loopt er al een raamovereenkomst tot eind 2023.

Voor meer informatie:
MPS
info@my-mps.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.