2,5 miljoen voor CO2-afvang uit buitenlucht

Het Nederlandse klimaattechnologiebedrijf Skytree, dat gericht is op het direct filteren en hergebruiken van CO2, is geselecteerd voor het Accelerator-programma van de European Innovation Council (EIC), met een financiering van 2,5 miljoen euro. Dit brengt het totale bedrag dat Skytree in 2023 heeft opgehaald op 13 miljoen euro. Daarnaast neemt de EIC-accelerator deel aan de volgende financieringsronde, een Serie A die gepland staat voor het voorjaar van 2024.


De Skytree Cumulus (Foto: Tilen Sisel)

Het Horizon Europe programma is opgezet om het concurrentievermogen van Europa op het gebied van wetenschap en innovatie te vergroten. Het European Innovation Council biedt start-ups en scale-ups de ondersteuning die nodig is om technologieën te ontwikkelen en innovaties op de markt te brengen.

Uit de 648 inzendingen kwam Skytree als één van de 47 bedrijven naar voren. Er waren vier bedrijven uit Nederland bij. Dat was na een evaluatie waarbij investeerders, wetenschappers en ondernemers betrokken waren. De Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) hielp Skytree bij het indienen van de aanvraag.

Skytree's gepatenteerde Direct Air Capture (DAC)-technologie filtert CO2 uit de buitenlucht op de locatie waar de CO2 nodig is. De eerste commercieel verkrijgbare modulaire unit van het bedrijf, Skytree Cumulus, maakt het voor glastuinbouw en verticale landbouw mogelijk, om de benodigde CO2 ter plekke te genereren. Daarbij is men niet langer afhankelijk van CO2 op basis van fossiele brandstoffen.

Voor meer informatie:
Skytree
www.skytree.eu
info@skytree.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.