levering aan glastuinbouw

Eerste levering CO2-afvangproject bijna daar

De afronding van het CCU-project van Twence komt steeds dichterbij. Deze maand is geleidelijk begonnen met de inbedrijfstelling van de CO₂-afvanginstallatie. Eind dit jaar verwacht men in Hengelo de eerste CO₂ te leveren, onder meer aan de glastuinbouw.

Twence en de Noorse leverancier Aker Carbon Capture blikken alvast terug, en vooruit. Als de installatie straks klaar is, stopt de samenwerking niet. Aker helpt Twence om het proces te optimaliseren. “En we onderzoeken samen of CO₂-afvang haalbaar is bij de andere twee lijnen van de afvalenergiecentrale en de biomassaenergiecentrale”, vertelt Ronald de Vries, manager projecten bij Twence. “Want als we vanaf 2030 onze producten - zoals elektriciteit, maar bijvoorbeeld ook de warmte - willen verkopen als duurzaam, dan moeten we nu doorpakken.”

Bron: Twence


Start bouw CO2-afvanginstallatie in mei 2022 met v.l.n.r. Bert Frowijn, directeur Innovatie & Projecten Twence, Wytske van der Mei, MT lid Directie Topsectoren en Industriebeleid - Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Dennis Medema, themaspecialist Energie - Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.