Vireõ neemt extra productielocatie in gebruik

Tholen - Vireõ heeft de locatie van Esperit Plants aan de Hoofdweg 29 in De Kwakel overgenomen. Het betreft 3,5 ha kas en is ingericht voor de teelt van potplanten. En dat is ook precies wat Vireõ ermee voor heeft.

De kweker was niet urgent op zoek naar uitbreiding, maar ‘het kwam zo op ons pad’, vertelt mede-eigenaar van de kwekerij Luc Hogenboom. Gezien de locatie (bijna naast de hoofdlocatie aan de Hoofdweg 13) en de staat van de kas (die is prima) was dit echter ‘een buitenkansje’.


Hedera's in de kas (foto ter illustratie)

Afgelopen woensdag was de overdracht van de kwekerij, die voorheen eigendom was van Kwekerij de Amstel en begin 2021 werd aangekocht door Esperit Plants. In de kas zijn altijd potplanten gekweekt, het is een modern bedrijf ‘waar we zo nog 30 jaar hopen te kunnen telen’.

Vooralsnog zijn er geen plannen nieuwe producten toe te voegen, het gaat primair op een uitbreiding binnen het bestaande assortiment (Dracaena, Dieffenbachia, Yucca, Sansevieria, en meer). De focus op de nieuwe tuin zal liggen op de grotere potmaten, primair 17, 21 en 24.

De kwekerij is het tiende bedrijf van de plantenreus, dat met Hedera plant een breed assortiment tropische kamerplanten produceert en met HPD Potplanten op jaarbasis een slordige 11 miljoen potrozen in de markt zet. Daarnaast verzorgt Vireõ de verkoop van Berghoef Plants en Heemskerk Plant. Het gezamenlijke productieareaal bedraagt ruim 35 ha.

Voor meer informatie:
Vireõ plant sales
Hoofdweg 13
1424 PC De Kwakel
vireo@vireo.nl
www.vireo.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.