Vermeerdering plantmateriaal in goede handen bij Edimex

Tholen - Begin dit jaar is Ed Moor zijn eigen bedrijf Edimex gestart, waarin hij zijn kennis en kunde op het gebied van veredeling, stekproductie en de verkoop van uitgangsmateriaal aanbiedt. De wens voor zichzelf te beginnen bestond al langer, maar toen de gelegenheid zich aandiende besloot hij de daad bij het woord te voegen. Recentelijk presenteerde hij een bedrijfslogo en ging de nieuwe website online.

Kwekers zijn vaak gepassioneerde liefhebbers die in de eigen kwekerij een proefkas hebben. Vaak puur uit hobby, maar heb je ‘beet’ – ja, wat dan? Hou je het in eigen beheer of ga je ermee naar het lab? En hoe doe je dat dan? “Kwekers hebben niet altijd zin in de rompslomp die daarbij komt kijken”, weet Ed uit de praktijk, “en de stap naar het laboratorium is vaak een spannende. Ik heb de afgelopen vijftien jaar in de veredeling gewerkt en ken, vanuit mijn rol als inkoopspecialist, de wereld van de productielaboratoria als geen ander.”

Veel plantmateriaal komt uit landen als India, Macedonië, Polen, Taiwan, Thailand en Turkije. Dat geldt zeker ook voor de groene (pot)planten. “De producten waar ik mee werk bestaan uit gewassen als canna, ficus, alocasia, calathea en philodendron, waarin ik diverse klanten heb. Je kunt als kweker naar een veredelaar stappen en daar zaken mee doen, en natuurlijk zijn er ook andere partijen die soortgelijke diensten aanbieden, maar met mijn kennis van de veredeling enerzijds en mijn internationale netwerk anderzijds kan ik een perfecte verbindende factor zijn.”

Edimex heeft klanten voor wie het de productie van jonge planten verzorgt, maar een tweede categorie klanten is de kweker die zelf veredelt maar op zoek is naar een helpende hand in de verkoop. “Zij doen bijvoorbeeld zelf de distributie in Europa, maar zoeken iemand die het product daarbuiten op de kaart kan zetten. Dat zijn ook uitdagingen die ik graag oppak, waarbij soms ook weer de combi met een lokaal lab interessant kan zijn.”

Ed is nu bijna een jaar geleden begonnen en heeft in die tijd al een mooi klantenbestand opgebouwd. In principe doet hij alles zelf, maar met een back-up voor dringende zaken als exportzendingen voor op die momenten waarop hij zelf afwezig is. Nu het jaartje proefdraaien er bijna op zit en Ed de smaak goed te pakken heeft, is er ruimte voor extra opdrachtgevers.

Voor meer informatie:
Ed Moor
Edimex
Tel.: +31 (0)6 53160745
edmoor@edimex.eu
https://edimex.eu/


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.