Land- en tuinbouw verdwenen aan westkant Amsterdam

Land- en tuinbouw is altijd al heel sterk aanwezig geweest aan de westkant van Amsterdam. Met de nadruk op geweest. “Afgelopen halve eeuw is steeds meer groen verdwenen”, vertelt Bas Kok, schrijver van het boek ‘Op een dag in Nieuw-West’ tegen de lokale krant Rodi. Hij betreurt onder meer het verdwijnen van tuinbouw in kassen in Sloten en het inruilen van agrarisch gebied voor distributiecentra en landingsbanen voor Schiphol.

Vroeger was de gedachte juist om voedsel te produceren in Lelystad of in de Achterhoek. “Maar tegenwoordig denken we anders, moeten we juist korte ketens hebben, dichtbij woningbouw zodat voedsel geen lange route hoeft af te leggen. Door de voedselproductie dichtbij huis te realiseren, creëer je korte ketens. Dat is ook de wens van de gemeente Amsterdam. Het plan om de Luktemeerpolder vol te bouwen met distributieloodsen druist daar helemaal tegenin”, weet Bas. Lees hier meer.


Kwekerij Osdorp, 2020. De kwekerij sloot dit voorjaar definitief.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.