Optimisme over agrarische huisvesting

Op dinsdag 28 november 2023 organiseren LTO, de vaktechnische organisaties Glastuinbouw Nederland, KAVB en NFO en Greenports Nederland de Dag van de agrarische huisvesting. Het thema van deze tweede editie is ‘Optimisme’.

In de land- en tuinbouw is er een groot tekort aan kwalitatieve huisvesting voor internationale werknemers. Werkgevers investeren graag in goede huisvesting, maar gemeenten worstelen juist met het bieden van ruimte voor deze huisvesting. In 2023 zijn tijdens een reeks werkbezoeken aan agrarische huisvestingslocaties gemeenten, provincies, ondernemers en agrarische bestuurders met elkaar in gesprek gegaan. Volgens LTO Nederland komt er beweging in dit dossier: er heerst optimisme. Vandaar dat ‘optimisme’ het thema is van deze tweede editie van de Dag van de agrarische huisvesting.

Tijdens de Dag van de agrarische huisvesting wordt bekeken in welke mate er voldoende en kwalitatieve huisvesting geregeld is. Verder wordt er gekeken waar er bij alle betrokkenen nog behoefte aan is. Tijdens deze dag worden er verschillende activiteiten voor zowel ondernemers, agrarische bestuurders als gemeenten georganiseerd.

Digitaal “inloopspreekuurtje”
Als werkgever en agrarische bestuurder is het mogelijk dat men tegen uitdagingen aanloopt bij het realiseren van huisvesting. Het ondersteuningsteam Huisvesting kan een helpende hand bieden in het geven van advies, het uitwisselen van ervaringen en het bieden van een groot netwerk. Tijdens de Dag van de agrarische huisvesting worden digitale inloopspreekuren aangeboden. Tijdens dit uur wordt samen met andere werkgevers en agrarische bestuurders gekeken hoe men tot werkbaar beleid kan komen en in contact kan treden met gemeenten.

Het ondersteuningsteam huisvesting is te bezoeken tussen:

9:00 uur tot 10:00 uur
14:00 uur tot 15:00 uur

Webinar – Optimisme
In de vorm van een ”talkshow gaan diverse partijen in gesprek over het nut en de noodzaak van goede huisvesting. Dit webinar vindt plaats van 16:00 tot 17:00 uur.

Voor het realiseren van voldoende en kwalitatieve huisvesting in de agrarische sector is samenwerking tussen alle betrokken partijen essentieel. Tijdens een webinar in de vorm van een “talkshow” wordt er teruggeblikt op casussen, resultaten en ervaringen van het afgelopen jaar: wat werkt en wat werkt niet? Hoe kunnen er in 2024 nog meer mooie resultaten behaalt worden?

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– Resultaten van het afgelopen jaar en opvolging n.a.v. adviezen Roemer
– Reeks werkbezoeken
– Wet goed verhuurderschap in de praktijk
– Praktijkvoorbeelden van gemeenten
– Vooruitblik op 2024

Tip: wanneer men niet in de gelegenheid is om live mee te kijken wordt aangeraden om toch in te schrijven. Achteraf ontvangt men een terugkijklink.

Aanmelden kan hier.

Bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.