De Hoog Orchids lanceert in 2025 een bontbladige Dendrobium nobile

De Hoog Orchids komt vanaf 2025 met een bontbladige Dendrobium nobile op de Europese markt. Dit is een unicum binnen de productgroep, want regelmatig blijken bontbladige variëteiten slecht of zelfs niet te vermeerderen. Deze soort is echter getest in het laboratorium van Floricultura waar deze net als al de andere soorten van De Hoog Orchids zijn oorsprong vindt in weefselkweek. Deze nobile is een echte zgn. Variegata soort wn wordt exclusief geteeld wordt door De Hoog Orchids.

Nog geen precieze leverweek
Dankzij het jarenlang testen in zowel laboratorium als op de kwekerij is duidelijk geworden dat deze soort een nog langere teeltduur heeft dan de gebruikelijke Dendrobium nobile rassen. ‘Wij kunnen op dit moment helaas nog geen precieze releasedatum vastleggen voor de eerste levering van deze unieke soort,” aldus eigenaar Marco de Hoog. “Maar als die datum meer in zicht komt zullen wij daar ruim over communiceren.”

Te bewonderen op de Trade Fair Aalsmeer
Deze nieuwe variëteit heeft net als de andere Dendrobium nobile soorten een bloeileven tot 10 weken. Maar ook na de bloei blijft de plant een bijzondere verschijning met zijn bontbladige nieuwe scheuten. De plant, die overigens nog geen naam draagt, is te bewonderen op de komende Trade Fair Aalsmeer (standnummer 15.6).

Voor meer informatie:
De Hoog Orchids
Tel.: +31 (0)15 2620429
verkoop@dehoogorchids.com
www.dehoogorchids.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.