Concept HortiContact 2024 compleet: Meer horeca- en buffetpunten terug

De glastuinbouwbeurs HortiContact breidt de komende editie uit met een nieuw Duurzaamheidsplein. Ook maakt de organisatie bekend dat de openingstijden vernieuwd zijn en dat de invulling van de horeca aangepast is naar de wensen van exposanten en bezoekers. Ook gaat HortiContact een samenwerking aan met World Horti Center.

De drie hoofdthema’s van HortiContact 2024 zijn Toekomst van de Glas- en Tuinbouwsector, Duurzaamheid en Starting Materials. In het kader van Duurzaamheid wordt op de beurs een nieuw Duurzaamheidsplein gelanceerd. “Wij bieden toeleveranciers van de sector de mogelijkheid deel te nemen aan het Duurzaamheidsplein, waar bezoekers een blik in de duurzame toekomst van de sector krijgen. Ook gaan we meer aandacht besteden aan uitgangsmaterialen om zo een nog completere vakbeurs voor de teler en kweker te zijn”, zegt Lucas van’t Hof namens beursorganisator Easyfairs.

Samenwerking World Horti Center
Beursorganisator Easyfairs maakt bekend dat HortiContact en World Horti Center (WHC) de handen ineen slaan. Binnen deze samenwerking worden de krachten van zowel HortiContact en WHC met elkaar gebundeld.

Tijdens HortiContact 2024 heeft World Horti Center een eigen netwerkarea op het WHC Paviljoen en zo was HortiContact aanwezig tijdens het nieuwe event Let’s Meet van WHC. Tijdens HortiContact presenteert WHC haar rol in de Flora Campus met betrokken stakeholders. Van’t Hof: “Wij hebben gezamenlijk een groot netwerk, ieder jaar ontvangen we allebei grote aantallen bezoekers uit zowel de NL als de internationale sector. Door de handen ineen te slaan versterken we het vliegwiel effect voor de Nederlandse sector met internationale uitstraling.”

Tunnel van de Toekomst
Vorig jaar is de HortiContact Innovatie Award geïntroduceerd. Inmiddels is de Innovatie Award een vast onderdeel van HortiContact geworden, waarmee innovaties uit de sector in de schijnwerpers worden gezet. Tijdens de afgelopen editie waren alle innovaties te zien in de zogeheten Tunnel van de Toekomst. Voorafgaand aan de beurs kon er online gestemd worden op de innovaties en daarnaast konden bezoekers tijdens de beurs stemmen met behulp van hun Smart Badge. De innovatie met de meeste stemmen ontving de publieksprijs. Ook dit jaar kunnen exposanten weer hun innovatie indienen en de beste innovaties worden weer gepresenteerd in de Tunnel van de Toekomst op Next Level.

Meerdere netwerkterrassen
Tijdens afgelopen edities van HortiContact was de catering op één plein gecentraliseerd. “We kregen als feedback dat het hierdoor minder gezellig was. In 2024 introduceren we daarom meerdere netwerkterrassen met horeca- en buffetpunten waardoor men toch, verspreid over de beurs, een hapje en een drankje kan doen. Daarmee beogen we de gezelligheid terug te brengen, maar combineren we het ook met de mogelijkheid om te netwerken”, aldus Van’t Hof.

Vernieuwde openingstijden
De aankomende editie van HortiContact is op 5, 6 en 7 maart 2024 in Evenementenhal Gorinchem. De openingstijden zijn aangepast: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, de tijden voor de woensdag zijn ongewijzigd: 13.00 tot 21.00 uur.

Voor meer informatie:
Horticontact
Franklinweg 2
4207 HZ Gorinchem
Tel: +31 (0) 523 289 813A
www.horticontact.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.